728 x 90

Електрическият Ford E-Transit дебютира с 269 к.с., до 350 км пробег по WLTP

Бусът е проектиран без компромис с товарния обем, осигурявайки до 15.1 куб.м товарно пространство – същото като при дизеловия Transit.

Ford показа първият сериен изцяло електрически автомобил от моделната гама на Transit. E-Transit е насочен към доставчиците, които поемат последния етап от доставката на стока – този в големите градове и прилежащите им крайградски региони.

E-Transit е проектиран без компромис с товарния обем и батерията е разположена под каросерията, осигурявайки до 15.1 куб.м товарно пространство – същото като при дизеловия Transit със задвижване на задните колела.

За клиентите в Европа E-Transit ще е с полезен товар до 1616 кг за ван и до 1967 кг за шаси кабина. Eлектрическият двигател на превозното средство има максимална мощност от 198 кВт (269 к.с.) и въртящ момент от 430 Нм, което го прави най-мощният двигател на всеки напълно електрически товарен ван, продаван в Европа.

Европа Ford ще предложи богат избор от 25 конфигурации за E-Transit, с тип на каросерията: ван, ван с двойна кабина и шаси кабина, множество опции за дължина и височина на покрива, както и за допустима максимална маса до 4,25 тона, за да отговори на разнообразните нужди на клиентите.

С използваем капацитет на батерията от 67 кВт/ч E-Transit предлага прогнозен пробег до 350 км в комбиниран цикъл по WLTP – достатъчен, за да отговори на ежедневните изисквания, но и с допълнителен капацитет, за да се отчетат промените в натоварването на превозното средство и метеорологичните условия.

Това прави E-Transit идеален за градска среда, фиксирани маршрути на шофиране и доставки в рамките на географски обозначени зони с нулеви емисии, без да изисква от собствениците на автопаркове да плащат за излишен капацитет на батерията, от който не се нуждаят.

В Европа клиентите ще се възползват от най-доброто в своя клас, едногодишно обслужване без ограничение в пробега, което върви заедно с осемгодишния гаранционен пакет до 160 000 км за батерията и високоволтовите електрически компоненти.

„С E-Transit мениджърите на автопаркове получават много повече от транспортиране с нулеви емисии. Те купуват над 50 години експертен опит с Transit, мрежа от дилъри и компании, заети с трансформации на превозни средства, с дълбоко разбиране на техните нужди, както и екосистема от дигитални решения,“ коментира Ханс Шеп, главен директор на лекотоварната гама във Ford of Europe.

E-Transit разполага както с променливотоково зареждане (AC), така и с постояннотоково бързо зареждане (DC). За европейските клиенти бордовото зарядно устройство на E-Transit с мощност 11,3 кВт е в състояние да осигури 100% заряд до 8,2 часа. При зареждане с до 115 кВт с помощта на мощно постояннотоково бързо зарядно устройство електрическият бус може да презареди батерията от 15 до 80% за около 34 минути.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт