728 x 90

Електрическият FIAT 500е вече и с една допълнителна врата на българския пазар

Задвижването е поверено на електромотор и 42-кВч батерия. Мощността е 118 к.с., достатъчни за спринт от място до 100 км/ч за 9 секунди.

Версията 3+1 на електрическия FIAT 500 е най-гъвкава по отношение на вътрешното пространство и е насочена към потребители, които често използват втория ред седалки при всекидневното си шофиране. Допълнителната врата се намира отдясно зад пасажерската и се отваря срещуположно на нея. Тази версия на модела вече е на българския пазар.

В резултат се образува много широк и безпрепятстван отвор за качване и слизане на задните места, тъй като централната колона е напълно интегрирана в допълнителната врата. Много по-лесно е също закрепването и ползването на детски столчета, както и поставянето на по-обемисти предмети зад предните седалки. Допълнителната врата се вписва хармонично в структурата на автомобила, без да нарушава неговият изящен дизайн и без да се отразява на компактните му размери.

Същевременно улесненият достъп до втория ред седалки разширява функционалността на модела. Налични автомобили от новата версия 3+1 на електрическия FIAT 500 вече са на разположение на българските потребители в официалните представителства на марката в страната и се предлагат при промоционални лизингови условия.

Задвижването е поверено на електромотор и 42-кВч батерия. Мощността е 118 к.с., достатъчни за спринт от място до 100 км/ч за 9 секунди, а пробегът с едно зареждане е 320 км по стандарта WLTP.

Зареждането на батерията се осъществява лесно и бързо, тъй като моделът е оборудван с 85kW система за зареждане. Тя позволява при включване на подходяща станция само за 5 минути да се акумулира енергиен резерв за изминаване на 50 км – повече от необходимото за преодоляване на средната дневна дистанция на повечето водачи. На бърза зарядна станция само за 35 минути батерията може да се напълни до 80%. В домашни условия зареждането също е лесно от обикновен контакт на домакинската мрежа или от устройство тип уолбокс.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *