728 x 90

FIAT 500e е най-продаваният електромобил в Германия и Италия през първата половина на 2022 г.

Новият електрически FIAT 500e заема трето място в Европа в общия пазар на електрически автомобили през първото полугодие на 2022 г.*, като е на първо място в Германия и Италия, а във Франция и Испания се класира в челната тройка. Само за две години след лансирането си електрическият FIAT 500e беше избран от над 100

Новият електрически FIAT 500e заема трето място в Европа в общия пазар на електрически автомобили през първото полугодие на 2022 г.*, като е на първо място в Германия и Италия, а във Франция и Испания се класира в челната тройка. Само за две години след лансирането си електрическият FIAT 500e беше избран от над 100 000 клиенти и спечели 30 международни награди в девет страни, с което се превърна в найнаграждавания модел на FIAT.

Проектиран и произведен в Торино, новият FIAT 500e е символ на италианската креативност и печели феновете на продуктите Made in Italy по целия свят. Към днешна дата моделът се продава в 38 държави в четири различни географски области – от Европа до Латинска Америка, от Близкия Изток до Япония. В България електрическият FIAT 500e също се радва на голяма популярност и се предлага на атрактивни лизингови условия с месечна вноска от 500 лв., като за клиентите има налични на склад автомобили с високо оборудване.

Пазарният успех на новия FIAT 500e отзнаменува 65-ата годишнина от създаването на неговия предшественик – емблематичния FIAT 500. Днешният модерен и високотехнологичен електрически модел е символ на новата Dolce Vita и показва как FIAT осъществява историческата си социална мисия за преход към електрическа мобилност.

FIAT ускори стратегията си за електрификация по пътя към по-устойчиво бъдеще и вече разполага с пълна гама електрифицирани модели в Европа. От 2024 г. всички нови модели на италианската марка ще бъдат електрически, а през 2027 г. FIAT ще стане изцяло електрически в Европа.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *