728 x 90

Шофьорите в България имат над половин милион невръчени електронни фишове

Институтът за пътна безопасност разпространи сравнителен анализ на административно-наказателната дейност на МВР за периода януари 2019 г. – ноември 2022 г., резултатите от който показват огромен брой невръчени електронни фишове. За посочения период невръчените електронни фишове са се увеличили с 3.3 пъти, а при наказателните постановления (НП) увеличението е с 6.6 пъти. Същевременно се констатира

Институтът за пътна безопасност разпространи сравнителен анализ на административно-наказателната дейност на МВР за периода януари 2019 г. – ноември 2022 г., резултатите от който показват огромен брой невръчени електронни фишове.

За посочения период невръчените електронни фишове са се увеличили с 3.3 пъти, а при наказателните постановления (НП) увеличението е с 6.6 пъти. Същевременно се констатира съществен спад при установените нарушения по ЗДвП, като през 2021 година нарушенията са 380 180 по-малко спрямо нарушенията през 2019 година.

От института коментират, че данните показват, че административно-наказателната дейност не е ефективно организирана от професионалното ръководство на МВР, което не може да бъде решено с правни инструменти. В пътна полиция кипи безсмислен труд, добавят те.

Институтът за пътна безопасност категорично се противопоставя на порочната практика на различните политически ръководства на МВР през последните години да се опитват да решават организационни проблеми чрез промени в законодателството.

По-долу можете да откриете статистика за невръчените фишове и наказателни постановления в оказания период.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget