728 x 90

Шофьорите в България имат над половин милион невръчени електронни фишове

Институтът за пътна безопасност разпространи сравнителен анализ на административно-наказателната дейност на МВР за периода януари 2019 г. – ноември 2022 г., резултатите от който показват огромен брой невръчени електронни фишове. За посочения период невръчените електронни фишове са се увеличили с 3.3 пъти, а при наказателните постановления (НП) увеличението е с 6.6 пъти. Същевременно се констатира

Институтът за пътна безопасност разпространи сравнителен анализ на административно-наказателната дейност на МВР за периода януари 2019 г. – ноември 2022 г., резултатите от който показват огромен брой невръчени електронни фишове.

За посочения период невръчените електронни фишове са се увеличили с 3.3 пъти, а при наказателните постановления (НП) увеличението е с 6.6 пъти. Същевременно се констатира съществен спад при установените нарушения по ЗДвП, като през 2021 година нарушенията са 380 180 по-малко спрямо нарушенията през 2019 година.

От института коментират, че данните показват, че административно-наказателната дейност не е ефективно организирана от професионалното ръководство на МВР, което не може да бъде решено с правни инструменти. В пътна полиция кипи безсмислен труд, добавят те.

Прочети още:
109 загинали и 1756 ранени за първите три месеца от годината у нас

Институтът за пътна безопасност категорично се противопоставя на порочната практика на различните политически ръководства на МВР през последните години да се опитват да решават организационни проблеми чрез промени в законодателството.

По-долу можете да откриете статистика за невръчените фишове и наказателни постановления в оказания период.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт