728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Вижте кандидатите за Кола на Годината в Европа

Организаторите на конкурса Автомобил на Годината за Европа обявиха моделите, които ще участват в новото издание на конкурса. До участие бяха допуснати 29 автомобила. По регламент, всеки модел, който участва, трябва да бъде в продажба преди края на календарната година в поне пет европейски страни. Освен това, естествено, моделът трябва да бъде нов. Изборът тази

Организаторите на конкурса Автомобил на Годината за Европа обявиха моделите, които ще участват в новото издание на конкурса. До участие бяха допуснати 29 автомобила.

По регламент, всеки модел, който участва, трябва да бъде в продажба преди края на календарната година в поне пет европейски страни. Освен това, естествено, моделът трябва да бъде нов.

Изборът тази година, както и всяка предходна, е доста разнообразен. Асортимент от масови модели, включително Citroën C4, Dacia Sandero и Fiat 500, представят масовия клас. Ford Explorer и Kuga също са кандидати, както и Honda Е и Jazz.

Тези модели ще трябва да се конкурират с премиум коли, включително Audi A3, Land Rover Defender и Polestar 2. Докато BMW има двама кандидати под формата на 2-Series Gran Coupe и 4-Series, Mercedes има цели четири модела в списъка, включително GLA, GLB, GLS и S-класа.

Списъкът ще бъде редуциран до седем финалисти на 8 януари, а победителят ще стане ясен на 1 март. По-долу е пълният списък:

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *