728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

В Китай се произвеждат по 50 нови коли всяка минута

Всяка година в Китай се сглобяват невероятните 25 милиона автомобила. Страната изкарва повече готови коли в минута от САЩ, Япония и Германия взети заедно.

За никого не е тайна, че Китай е най-големият производител на автомобили в света в момента. Но колко точно машини се сглобяват там на дневна база? Ами всеки час или всяка минута?

MoneyShake, международна агенция за автомобилен лизинг, състави доста интересни графики, които показват с какво производство разполагат отделните държави и отделните автомобилни марки.

На първо място, разбира се, е Китай с почти 50 коли, сглобени всяка минута. След това се нарежда САЩ с 20 коли в минута, следвани от Япония с 18 коли в минута. Едва на четвърто място е Германия с 9 коли в минута, следвана от Индия, Мексико и Южна Корея.

Колко коли се произвеждат всяка минута в отделните страни?

Всяка година в Китай се сглобяват невероятните 25 милиона автомобила. Страната изкарва повече готови коли в минута от САЩ, Япония и Германия взети заедно.

По последни данни, най-големият автомобилен производител продължава да бъде Toyota. Японците произвеждат над 10 милиона коли годишно или точно 20 коли в минута. Това обхваща всички заводи на компанията по целия свят.

Прочети още:
Средното ниво на CO2 емисии от нови коли VW през 2020 г. е 92 г/км

На второ място с почти идентичен показател се нарежда Volkswagen Group, а на трето е Hyundai с почти 14 коли в минута. Следват General Motors и Ford с много близки показатели от по 13 и 12 коли в минута.

Обобщената информация за производството през последните пет години показва, че в света всяка година се произвеждат невероятните 94 милиона автомобила.

Коя компания произвежда най-много коли в минута?

MoneyShake също така хвърля поглед и към финансвото изражение на нещата. Toyota, например, генерира приход от около половин милион долара всяка минута, като с почти същата стойност може да се похвали и Volkswagen Group.

Логично, Tesla е най-продаваният бранд за електрически автомобили. Всяка минута на различни места по света се спазаряват нови 42 екземпляра от различните модели на калифорнийците.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *