В Китай патентоваха клонинг на класическото MINI

Приликите с оригинала не могат да се сбъркат.

Оборудването на малка кола с електрическо задвижване е добра идея за чиста градска кола. Идея, която очевидно е имала и китайската компания Beijing Esttech Technology, тъй като доставчикът, който е напълно непознат в автомобилната индустрия, е изготвил дизайна на модел, патентован в Китай в средата на 2021 г., който до голяма степен съответства на класическото MINI, произвеждано от 1959 до 2000 г. Поглед към търговския регистър показва кой стои зад Beijing Esttech Technology. Тук са споменати дизайнерската и инженерингова компания IAT Automobile Technology (IAT) и производителят на SUV автомобили по поръчка Karlmann King.

Приликите с оригинала не могат да се сбъркат

Патентните изображения, които сега се появиха в Китай, разкриват модел, който се различава от оригиналното MINI само в нюансите. Като цяло тялото е с малко по-загладени форми от оригиналното MINI, предният капак е малко по-нисък, а предното стъкло е леко извито. Въпреки това са запазени истинските метални изпъкващи брони, прикачените чистачки за предното стъкло, дръжките на вратите и дори старомодната антена на покрива. Единствената ясна индикация за електрическото задвижване е значително удебеленият под на автомобила, който трябва да побере батерията. Електрическият мотор е под предния капак, а класическата капачка на резервоара трябва да скрие гнездото за зареждане. Засега няма повече информация за електрическия MINI клонинг за Китай.

Прочети още:
Обслужването на Mercedes-AMG One - до 850 000 евро на всеки 50 000 км.

Ами истинско MINI на ток?

BMW, които притежават марката MINI, имат своя собствена програма, наречена MINI Recharged, в която трансформират класическите модели в електрически. Освен това в момента баварците разработват четвъртото поколение на новото MINI съвместно с китайския производител на автомобили Great Wall в чисто електрическа версия. Така че MINI и ток са чудесна комбинация.

Източник: AMS.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget