728 x 90

Най-големият Cadillac вече и във версия със 677 к.с.

Американският производител на елитни автомобили Cadillac ще пусне нова версия на своя пълноразмерен SUV модел Escalade, като за момента информацията за него е по-скоро оскъдна. Моделите от V-Series се подвизават на пазара вече двайсет години, но до момента са били базирани единствено на леките автомобили на Cadillac и никога досега на основата на SUV, още

Американският производител на елитни автомобили Cadillac ще пусне нова версия на своя пълноразмерен SUV модел Escalade, като за момента информацията за него е по-скоро оскъдна. Моделите от V-Series се подвизават на пазара вече двайсет години, но до момента са били базирани единствено на леките автомобили на Cadillac и никога досега на основата на SUV, още по-малко на базата на мастодонт с мерките на Escalade.

Стандартният Escalade е дълъг 5,34 метра, а удълженият му вариант има дължина на каросерията 5,77 метра. Според пресинформацията на марката, модификацията V-Series ще бъде налична и с двата каросерийни варианта на модела. Под предния капак на Escalade V-Series ще работи фамозен 6,2-литров V8 с механичен компресор, чиято максимална мощност достига до 668 к.с. по SAE или 677 конски сили според европейските норми.

Очаква се моделът да получи подобаващи модификации по ходовата част, управлението и спирачките, а по снимките се вижда, че каросерията също може да се похвали с някои спортни акценти. Колко спортен в реалния живот може да бъде един близо шестметров всъдеход с тегло 2,6 тона, остава въпрос на лични разбирания. Според лаконичната информация от страна на General Motors, моделът ще се появи на пазара скоро.

Източник: AMS.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт