728 x 90

Brabus 900 Rocket Edition има 900 к.с. и струва половин милион евро

Това, което виждате в галерията по-долу, лесно може да бъде окачествено като най-екстремния Mercedes-AMG G63, който сме виждали. Brabus всъщност го описва като суперкола с ограничен тираж на производство, въпреки че очевидно машината няма нищо общо с действителното определение на суперавтомобил. Въпреки това тунинг компания възнамерява да произведе само 25 автомобила от серията, която официално

Това, което виждате в галерията по-долу, лесно може да бъде окачествено като най-екстремния Mercedes-AMG G63, който сме виждали. Brabus всъщност го описва като суперкола с ограничен тираж на производство, въпреки че очевидно машината няма нищо общо с действителното определение на суперавтомобил. Въпреки това тунинг компания възнамерява да произведе само 25 автомобила от серията, която официално се нарича Brabus 900 Rocket Edition, като всеки един екземпляр ще има цена от 571 270 евро с включен германски ДДС.

За тази сериозна сума се крие силно преработен V8 двигател с увеличен работен обем до 4.5 литра. Върховата мощност на модифицирания двигател с двойно турбо сега е 900 конски сили в комбинация с максимален въртящ момент от 1250 Нм, електронно ограничен до 1050 Нм с цел защита на задвижването.

Прочети още:
Toyota Land Cruiser получи по-богато оборудване за 2023 моделна година

Brabus казва, че масивният момент и мощност превръщат G63 в „чистокръвен спортен автомобил“ и цифрите изглежда подкрепят това твърдение. За спринт от място до 100 километра в час 900 Rocket Edition се нуждае само от 3.7 секунди, преди да достигне електронно ограничена максимална скорост от 280 км/ч. Макар че силовият агрегат очевидно има достатъчно мощност, за да върви още по-бързо, Brabus казва, че гумите не са в състояние на повече.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *