728 x 90

Сензорите на Бош правят живота на хората по-безопасен и удобен

Сензорите са вездесъщи. С тяхна помощ автомобилите, е-байковете, смартфоните, фитнес тракерите и слушалките усещат околната среда. Бош разработва и произвежда интелигентни сензори, които правят живота по-безопасен и по-удобен. И тези сензори стават все по- ефективни, което съдейства за опазването на нашата планета. Бош е пионер и пазарен лидер в микроелектромеханичните (MEMS) сензори – един от

Сензорите са вездесъщи. С тяхна помощ автомобилите, е-байковете, смартфоните, фитнес тракерите и слушалките усещат околната среда.

Бош разработва и произвежда интелигентни сензори, които правят живота по-безопасен и по-удобен. И тези сензори стават все по- ефективни, което съдейства за опазването на нашата планета. Бош е пионер и пазарен лидер в микроелектромеханичните (MEMS) сензори – един от най-важните и широко използвани типове сензори днес. „Започнахме производството на MEMS сензори през 1995 г. През последните пет години произведохме толкова много от тези сензори, колкото през всичките години преди това“, сподели Таня Рюкерт, член на Управителния съвет на Robert Bosch GmbH, на изложението за потребителска електроника CES 2023 в Лас Вегас. От старта на производството преди 27 години досега технологичната компания е произвела над 18 милиарда MEMS сензора; днес във всеки автомобил има средно по 22 от тях.

Сензорите спасяват живот и проправят пътя на свързаността

Сензорите са в основата на съвременните технологии и гръбнакът на свързания свят. Те правят автомобилите по-безопасни, спасяват живот всеки ден и съдействат за опазване на околната среда и здравето на хората. Ето защо те са решаваща технологична основа за всички бизнес сфери на Бош – и са във фокуса на новата дигитална имиджова кампания под мотото „Sensor tech #LikeABosch“. „С помощта на сензорите можем да издигнем „Техниката за живота“ на ново ниво. Те не само подобряват качеството на живот на хората, но и намаляват отпечатъка върху околната среда от смарт спътниците в нашето ежедневие. Нашата нова кампания #LikeABosch дава някои поразителни примери какво означава това“, заяви Таня Рюкерт.

Иновациите на Бош повишават пътната безопасност

На CES 2023 Бош ще представи няколко нови сензорно-базирани иновации за мобилността. Сред тях е и съпътстващото решение RideCare, което спечели наградата за най-добра иновация на индустриалната асоциация CTA. Придружителят RideCare ще играе важна роля за повишаване на безопасността на всички пътници в автомобила в свързаната и автоматизирана мобилност. Свързаното хардуерно и софтуерно решение се състои от камера, безжичен SOS бутон и облачно-базирани услуги за данни. Водачите на автомобили могат да го използват за денонощна връзка със служителите на Бош, ако възникне злополука или друга опасна ситуация. При инцидент служителят на Bosch може да огледа автомобила чрез камера, да оцени ситуацията и, ако е необходимо, бързо да поиска помощ. Придружителят RideCare служи като ценна предпазна мрежа, особено за шофьори на такси или при споделено пътуване.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт