728 x 90

Бош получи голямата награда за „Инвестиция в човешки капитал“ в конкурса „Инвеститор на годината“ на Българска агенция за инвестиции

  Бош Инженеринг Център София спечели голямата награда в категорията „Инвестиция в човешки капитал“ в конкурса „Инвеститор на годината“ на Българска агенция за инвестиции. Официалната церемония по награждаването се състоя на 30 март 2023 г. Над 50 компании от всички сфери на икономиката участваха в конкурса, а водещите критерии, по които компетентно жури определи победителите, са

  Бош Инженеринг Център София спечели голямата награда в категорията „Инвестиция в човешки капитал“ в конкурса „Инвеститор на годината“ на Българска агенция за инвестиции. Официалната церемония по награждаването се състоя на 30 март 2023 г. Над 50 компании от всички сфери на икономиката участваха в конкурса, а водещите критерии, по които компетентно жури определи победителите, са обемът на инвестицията, броят на разкритите работни места, както и районът, в който се създава ново производство или се разширява вече съществуващо предприятие.

  „Тази година отбелязваме 30 години от създаването на Бош в България и с гордост мога да споделя, че все по-успешно се позиционираме като високотехнологична компания в страната. Хората са най-ценния ни капитал, а инвестицията в тях – наш основен приоритет. Благодарим за високата оценка и признание“, сподели Kонстантин Конов, главен изпълнителен директор на Роберт Бош България при получаване на отличието. Към първоначално вложените почти 9 млн. лв. за създаването на най-новото си и иновативно звено – Бош Инженеринг Център София – през 2022 г. компанията инвестира още близо 6 млн. лв. в оборудване, софтуер, хардуер и интериор на Центъра, който разполага с най-новите технологии и предоставя вдъхновяващи условия за работа. Значителни са и инвестициите в разширяването на екипа в нов офис, разположен на два етажа в новопостроената Synergy Tower в София Тех Парк на разгърната площ от близо 5500 кв.м. Допълнително, компанията инвестира регулярно в професионални обучения и различни вътрешни инициативи.

  Само за изминалата година над 100 висококвалифицирани софтуерни инженери се присъединиха към екипа на Центъра, като в момента в него работят близо 600 души, с което се отбелязва ръст от 5 пъти от създаването му. Бош Инженеринг Център София е сред най-предпочитаните работодатели в България. Центърът предлага на служителите си предимството да работят за авторитетна международна компания, участие в разработването на иновативни технологии, стабилност и усещане за приятелска атмосфера и семейна среда. Бош ИЦС подкрепя кариерното и професионално израстване на експертите си и заедно с това допринася за създаването на устойчива среда за развитие на нови специалисти. Връчването на наградите на националния конкурс „Инвеститор на годината“ на Българска агенция за инвестиции, който се организира за седемнадесети път, е едно от най-значимите за българската икономика събития. Форумът показва стремежа за развитие на всеки инвеститор и предприемач, който се бори с икономическите предизвикателства и се приспособява успешно към постоянно променящия се свят.

  Церемонията по награждаване ще бъде излъчена на 09.04.2023 г. по БНТ след късната емисия новини.

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

  Най-нови

  AUTOCLUB.BG във Facebook

  Facebook Pagelike Widget

  Спорт