728 x 90

Започват редовни безжични софтуерни актуализации за всички VW ID модели

Volkswagen представя следващата голяма стъпка към превръщането си в софтуерно ориентиран доставчик на мобилност в рамките на своята стратегия за развитие ACCELERATE. От този момент нататък всички ID модели ще получават редовни софтуерни актуализации – безжично чрез мобилен пренос на данни. Досега актуализациите бяха достъпни само в рамките на изпитателната фаза и единствено за клиенти,

Volkswagen представя следващата голяма стъпка към превръщането си в софтуерно ориентиран доставчик на мобилност в рамките на своята стратегия за развитие ACCELERATE. От този момент нататък всички ID модели ще получават редовни софтуерни актуализации – безжично чрез мобилен пренос на данни. Досега актуализациите бяха достъпни само в рамките на изпитателната фаза и единствено за клиенти, регистрирани в “ID. First Movers Club”. Новият софтуерен пакет ID. Software 2.3 включва редица нови функции и ще оптимизира съществуващите.

Безжичната мрежова свързаност на целия автопарк от ID модели ще позволи на Volkswagen да постави основите на множество нови, ориентирани към клиентите бизнес модели. Към момента Volkswagen е единственият масов автомобилен производител, който предоставя тази технология на своите клиенти.

В бъдеще компанията планира да предоставя на своите клиенти безплатен софтуер на всеки дванайсет седмици, с което ще гарантира актуалността на софтуера в автомобилите и ще подобри значително потребителското преживяване. Volkswagen ще се стреми и към увеличаването на допълнителните приходи в периода на експлоатация на автомобила от клиентите на основата на множество нови бизнес модели, базирани на събирането, обработката и преноса на данни и ориентирани към различни услуги и функции, които клиентът вече може да поръча точно тогава, когато са му необходими.

Това може да бъде асистиращата система Travel Assist например или повишените показатели на акумулаторната батерия за дълги пътувания, а в бъдеще дори и функции за автоматизирано движение. Volkswagen вижда в тези възможности сериозен потенциал за генериране на допълнителни приходи в размер на стотици милиони евро през следващите няколко години.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт