728 x 90

VW ID.3 ще бъде обновен още тази година заради лошо качество

ID.3 се продава добре от самото начало, но беше силно критикуван заради лошото си качество и недовършения софтуер. Една модернизация трябва да го подобри, но срещу по-висока цена. През пролетта на 2023 г. компанията от Волфсбург ще покаже фейслифта на електрическия компактен автомобил, при който по-специално се очаква да се подобри качеството на интериора. Пенопластовите

ID.3 се продава добре от самото начало, но беше силно критикуван заради лошото си качество и недовършения софтуер. Една модернизация трябва да го подобри, но срещу по-висока цена.

През пролетта на 2023 г. компанията от Волфсбург ще покаже фейслифта на електрическия компактен автомобил, при който по-специално се очаква да се подобри качеството на интериора. Пенопластовите повърхности трябва да осигурят разликата – както при T-Roc преди и след обновяването.

ID.3 първоначално за не по-малко от 40 000 евро

Това се отразява и на цените. За предварително конфигурираните модели те започват от 43 995 евро за ID.3 Pro Life. Досега най-евтиният ID.3 се предлагаше за 38 060 евро. В течение на 2023 г. към гамата ще бъде добавен и нов базов модел за малко под 40 000 евро. Поради големия брой поръчки за сегашната версия VW няма да достави на клиентите първите екземпляри от усъвършенствания ID.3 предси четвъртото тримесечие на 2023 г.

Първи впечатления от обновения ID.3 

Обикновено производителят показва новия си модел, а едва по-късно обявява цените и по този начин прави оферта за продажба. С VW ID.3 този път нещата са различни. Поради дългите срокове за доставка продукцията от познатия модел е разпродадена. Въпреки това ID.3 не изчезва от онлайн конфигуратора на фирмата. Клиентите и търговците все още могат да поръчват нови автомобили. Ще се доставя обаче „продуктът с подобрено качество“, както VW нарича вътрешно фейслифта. Въз основа на официалните скици и нашите обяснения можете да получите първо впечатление за новия VW ID.3 преди платното да бъде свалено официално през пролетта на 2023 г. (след приключване на хомологацията). 

Промени по ламарините в подобрения VW ID.3

Отвън трябва да погледнете два пъти, за да забележите промените. Новата предна броня има по-големи отвори за въздух, които подобряват аеродинамиката чрез оптимизиране на въздушния поток около предните колела („въздушна завеса“). Необичайни за подобно осъвременяване са намесите по ламарините на каросерията. ID.3 има нов преден капак. Изглежда по-дълъг, защото VW вече се отказва от черната лента под челното стъкло, и освен това бива издължен визуално чрез вдлъбнатини. С тези дизайнерски трикове автомобилът прилича по-малко на ван и е по-ориентиран към Golf.

Шикозен интериор в модернизирания VW ID.3

Промените във VW ID.3 стават по-видими веднага щом седнете в автомобила. Облицованото с пеноматериали арматурно табло, което има нови вентилационни дюзи в средата, и – в зависимост от оборудването – покритите с плат или микрофибърен материал панели на вратите осигуряват повече уют. Тапицериите на седалките, подобно на облицовките, имат контрастни шевове. Както при VW ID.Buzz, воланът при ID.3 също има венец от веган кожа. Така в интериора на компактния автомобил вече няма нищо животинско.

Ще се произвежда и във Волфсбург

В техническо отношение не се променя нищо. Електрическият мотор със 150 кВт (204 к.с.) на задния мост продължава да осигурява задвижването, спортният модел ID.3 GTX ще започне да се предлага едва по-късно през 2023 г. В бъдеще VW ще продължи да произвежда ID.3 в Цвикау и Дрезден. В допълнение ще има и поточна линия в главния завод във Волфсбург. Така дори като произход електрическият модел ще се доближи до Golf.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт