728 x 90

Започна производство на VW ID.3 и в Дрезден

Първият ID.3 слезе от поточната линия в Дрезден в присъствието на министъра на икономиката и транспорта на провинция Саксония Мартин Дулиг.

„Стъкленият завод” в Дрезден започна серийно производство на изцяло електрическия Volkswagen ID.3. С това уникалното производствено съоръжение в столицата на Саксония се превръща във втория завод за производство на ID.3 и четвъртият в света, от чиито поточни линии слизат модели на Volkswagen, изградени на платформата MEB.

Първият ID.3 слезе от поточната линия в Дрезден в присъствието на министъра на икономиката и транспорта на провинция Саксония Мартин Дулиг.

Подобно на началния процес на производство на модела e-Golf през 2017 година, производството на ID.3 в Дрезден също ще започне с една смяна и 35 автомобила от понеделник до петък.

Редовното време за посещение и обиколки за гостите на „Стъкления завод“ остава същото – от понеделник до събота от 9:30 до 18:30, в неделя от 9:30 до 17:00 часа.

Едновременно с това, в саксонската столица Volkswagen отваря нова глава в своето развитие – през следващите години бившият „Център за мобилността на бъдещето“ ще премине процес на последователна трансформация и ще се превърне в „Дом на ID.“

Основната цел на новата стъпка е „Стъкленият завод” да се превърне в своеобразен маяк и да послужи като водеща светлина за Volkswagen в Германия, предлагайки на клиентите, посетителите и гостите на модерното съоръжение цялостно изживяване на моделната фамилия ID.

Допълнителен акцент в процеса на стратегическо преструктуриране е изграждането в Дрезден на модерен център за научни изследвания и иновации, който да управлява иновативни проекти в пилотен мащаб за по-нататъшно използване в по-големи обекти на Volkswagen.

От момента на откриването на „Стъкления завод“ в Дрезден през 2001 година, от поточната му линия са слизали последователно луксозният седан Phaeton (84 235 бройки, 2001-2016 година), Bentley Flying Spur (2186 автомобила, 2005/2006 и 2013/2014 година), както и 50 401 екземпляра от e-Golf от 2017 година насам.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт