728 x 90

VW обмисля тези прототипи като наследници на Beetle през 60-те

През 2019 г. Volkswagen се сбогува с Beetle след повече от осем десетилетия на производствените линии, ако броим и модерното поколение Beetle. Засега няма директен заместител на автомобилната легенда с над 21.5 милиона продажби. Историята на модела е истински успех, макар че нещата може да са били различни, когато производителят на автомобили започва да обмисля

През 2019 г. Volkswagen се сбогува с Beetle след повече от осем десетилетия на производствените линии, ако броим и модерното поколение Beetle. Засега няма директен заместител на автомобилната легенда с над 21.5 милиона продажби. Историята на модела е истински успех, макар че нещата може да са били различни, когато производителят на автомобили започва да обмисля замяна на оригиналния Beetle през 50-те години.

Така нареченият прототип EA-47-12 е първият голям опит на марката да създаде наследник на Beetle. Той е проектиран от Ghia и вероятно затова силно ни напомня за Karmann Ghia. Под капака има 1.2-литров четирицилиндров двигател с въздушно охлаждане с максимална мощност от 30 конски сили, съчетан с напълно синхронизирана скоростна кутия. Тази комбинация е достатъчна за максимална скорост от 80 километра в час.

Проектът EA48 вероятно е още по-интересен. Дизайнът на целия прототип е направен без принос от Porsche и не споделя общи компоненти с Beetle. Проектиран е от нулата като монолитна конструкция с 0.7-литров двигател, изпращащ мощност към предния мост, който е с окачване тип McPherson. Максималната скорост е 96 км/ч.

Прочети още:
Уникално Lamborghini Countach 25th Anniversary (1989) отива на търг

През 60-те години Volkswagen се заиграва с идеята да замени Beetle с по-голямо и луксозно превозно средство. Прототипът EA128 от 1963 г. предлага място за шестима пътници и се задвижва от 2.0-литров боксеров двигател от Porsche 911. След това, шест години по-късно, германците излизат с идеята за боксер FWD хечбек, който в крайна сметка се превръща в серийния Golf.

Именно първото поколение VW Golf компанията смята за истинския идеологически наследник на Beetle. Всички предишни проекти и идеи не стигат до производството, тъй като производителят на автомобили установява, че оригиналният Beetle предлага уникална комбинация от качества, които не могат лесно да бъдат възпроизведени, отбелязва Motor1.com.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *