728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Китайци правят електрически Beetle преди Volkswagen

Електрическият двойник на Beetle ще се базира на друг модел на Ora – Good Cat, който има ретро дизайн.

В плановете на Volkswagen за следващите няколко години влизат редица чисто нови електрически модели, но нито един от тях няма да бъде директен наследник на Beetle. Това отваря широко вратата за китайски производители да изпреварят немците.

Местната компания Great Wall чрез марката си за електромобили Ora лансира модерен автомобил на ток с ретро дизайн, повлиян до голяма степен именно от Beetle. Както можете да видите от снимки, визуалните прилики са наистина очевидни.

Разбира се, няма как да не отбележим факта, че този модел има четири врати, докато оригиналната „Костенурка“ имаше само две. Припомняме, че през 70-те години на миналия век Volkswagen прави прототипи на Beetle с четири врати.

Новият електромобил на Ora все още няма име, а такова ще бъде избрано след онлайн гласуване. Машината ще бъде насочена изцяло към женската част от потенциалните клиенти на марката.

Електрическият двойник на Beetle ще се базира на друг модел на Ora – Good Cat, който има ретро дизайн. Под ламарините там се крие електрически мотор на предната ос с мощност от 143 к.с. и 210 Нм въртящ момент.

Можем да очакваме сходни характеристики и за новия Beetle от Китай, който би трябвало да ускорява от място до 100 км/ч за около 4.5 секунди. Ако тези предварителни прогнози се окажат верни, то този модел ще е далеч по-бърз от оригинала.

Прочети още:
Това са най-продаваните електромобили в света от началото на годината

Според доста оптимистичния стандарт NEDC, електромобилът с компактни размери може да измине до 501 километра с едно зареждане на батериите.

По данни на китайски медии, платформата на автомобила ще се използва и от BMW за направата на бюджетен електромобил за местния пазар. Разработката ще стане факт благодарение на джойнт-венчъра Great Wall – BMW, който всъщност е отговорен за появата на въпросната архитектура.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *