728 x 90

Volvo EX90 предлага лукс, 7 места и до 517 к.с. и 600 км пробег по WLTP

Стандартната безопасност във Volvo EX90 е по-висока от всеки автомобил Volvo преди него. Той е проектиран да разбира водача и заобикалящата го среда, да предпази Вас, Вашите близки и останалите участници в движението. Освен това с течение на времето става още по-интелигентен и безопасен, благодарение на актуализациите, които получава по въздуха. Volvo EX90 има невидим

Стандартната безопасност във Volvo EX90 е по-висока от всеки автомобил Volvo преди него. Той е проектиран да разбира водача и заобикалящата го среда, да предпази Вас, Вашите близки и останалите участници в движението. Освен това с течение на времето става още по-интелигентен и безопасен, благодарение на актуализациите, които получава по въздуха.

Volvo EX90 има невидим щит за безопасност, активиран от най-новата ни сензорна технология, отвътре и отвън. Най-съвременните сензори, като камери, радари и LIDAR са свързани към високопроизводителните основни модули на автомобила, където NVIDIA DRIVE управлява собствения софтуер на Volvo Cars, за да създаде в реално време 360-градусов поглед към света.

Нашите сензори не се уморяват или разсейват. Те са предназначени да реагират, когато сте закъснели с малко. Нашият Lidar следи пътя пред Вас, независимо дали е ден или нощ, дори при висока скорост. Технологията може да регистрира малки обекти на стотици метри пред себе си, осигурявайки повече време за информиране и реакция. Освен това тя подобрява надеждността и цялостната ефективност на Системата за подпомагане на водача Pilot Assist, с допълнителна оптимизация при смяната на лентите. 

Ключовата система, захранвана от NVIDIA DRIVE AI платформите Xavier и Orin, Snapdragon® Cockpit системата на Qualcomm Technologies, както и от вътрешно-фирмения софтуер на Volvo, управлява повечето от основните функции в автомобила, от безопасност и развлечение до управление на батерията. Крайният резултат е по-сигурно и приятно изживяване в автомобила.

С други думи, Вашето Volvo EX90 няма да бъде просто един нов автомобил, а високотехнологичен компютър на колела. Още повече, той ще се подобрява с течение на времето, благодарение на актуализациите на софтуера по въздуха, точно като Вашия смартфон или лаптоп.

Комбинирането на най-съвременните технологии от Snapdragon’ Cockpit Platforms с възможностите за визуализация на Unreal Engine и 3D платформата на Epic Games, използвана в някои от най-големите игри в света, Ви дава светкавичнa изчислителна мощност и висококачествени графики на екраните в автомобила и дисплея на челното стъкло.

Благодарение на стандартната 5G връзка, където е налична, е изключително лесно да инсталирате желаните приложения на началния екран и да се насладите на силно интуитивна навигация. Можете също така да слушате любимата си музика, чрез новата аудиосистема на водещите в света Bowers & Wilkins, включваща Dolby Atmos за първи път във Volvo, плюс високоговорители, интегрирани в подглавника за завладяващ звук.

Volvo EX90 също ще се предлага с „phone key“ технология стандартно. Вашият смартфон ще бъде ключът за вашия автомобил и автоматично ще го отключва и ще стартира персонален поздрав, когато се приближите. Вашият личен профил също ще се зарежда автоматично, когато влезете в автомобила.

Със своята чисто нова, вътрешно разработена изцяло електрическа технологична база, Volvo EX90 е перфектен спътник за по-устойчив семеен начин на живот. Осигурявайки до 600 километра пробег без вредни емисии с едно зареждане, според WLTP, той зарежда от 10 до 80 процента за по-малко от 30 минути.

Първоначално ще се предлага във версия със задвижване на четирите колела, 111 kW батерия и два електромотора с обща мощност от 380 кВ (517 к.с.) и 910 Нм въртящ момент. В комбинация с изцяло новото шаси, това гарантира вълнуващо изживяване зад волана.

Volvo EX90 съдържа приблизително 15% рециклирана стомана, 25% рециклиран алуминий, както и 48 килограма рециклирана пластмаса и материали на биологична основа, което съответства на около 15% от общата пластмаса, използвана в автомобил – най-високото ниво от всеки автомобил Volvo до момента.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт