728 x 90

От Мюнхен до Берлин само на ток с 39-тонен камион

Изцяло електрически от Мюнхен до Берлин – Volvo Trucks преборва емисиите CO2 дори при дълги разстояния в скорошен тест “Miles Challenge” в Германия. Предизвикателството, потвърдено от независимата тестваща компания Dekra, доказва, че Volvo FH Electric може с лекота да изминава 600 км ежедневно с едно междинно зареждане. Предизвикателството Miles Challenge за електрически камиони, което се

Изцяло електрически от Мюнхен до Берлин – Volvo Trucks преборва емисиите CO2 дори при дълги разстояния в скорошен тест “Miles Challenge” в Германия. Предизвикателството, потвърдено от независимата тестваща компания Dekra, доказва, че Volvo FH Electric може с лекота да изминава 600 км ежедневно с едно междинно зареждане.

Предизвикателството Miles Challenge за електрически камиони, което се проведе за първи път в реални работни условия между Мюнхен и Берлин, осигурява доказателство с убедителни резултати, че новите тежкотоварни електрически камиони на Volvo Trucks могат да изминат повече от 600 км с едно междинно зареждане при нормални товарни превози. Тестът, проведен от Volvo Trucks Германия с Volvo FH Electric, който е в серийно производство от септември т.г., бе придружен на всяка стъпка по пътя от двама експерти от Dekra и официално потвърден след успешното завършване.

Предизвикателството бе за шофиране над 606 км за един работен ден. Единственото междинно зареждане на Volvo FH Electric, с общо тегло от 39 тона, беше извършено на Autohof Selbitz. Със средна скорост от 85 км/ч и с помощта на системи на Volvo, като I-See, тестът бе проведен при нормални работни условия. Благодарение на I-See, енергията се използва оптимално в зависимост от топографията, тъй като системата я контролира интелигентно. 

Резултатът, потвърден от Dekra, показва производителността на електрическата силова линия с мощност от 666 к.с. на Volvo FH Electric. Средната консумация по маршрута бе 107 кВч/100 км. Общо 119 кВч бяха рекуперирани, което представлява 18% от консумацията на енергия по трасето. При пристигането в Берлин, капацитетът на батерията бе 35% с оставащ пробег от малко над 130 километра.

От септември тази година, тежкотоварните камиони Volvo FH Electric, Volvo FM Electric и Volvo FMX Electric са в серийно производство в сегмента до 44 тона БТК. Моделите от средната гама, като Volvo FL Electric и Volvo FE Electric, са в производство от 2019 година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт