728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

БГ пазар: Продават бронирана S-класа на Тодор Живков

Смята се, че освен Тодор Живков, и други важни партийни и държавни кадри са били возени в луксозния седан.

Изненадващо попаднахме на едно истинско бижу, което дълги години се е криело в гаражите на НСО. Става дума за автомобил Mercedes-Benz S-Class (W126), което е било използвано за транспорт на Тодор Живков или поне така се смята неофициално.

Обявата за колата се появи в международна страница за продажба на редки машини из Европа, а до нашето внимание достигна чрез колегите ни от AutoBild. Синия луксозен седан е произведен през 1983 година и е от версията 500 SEL.

До 2019 година колата остава в гаражите на НСО, което означава, че състоянието й най-вероятно е доста добро. В обявата се казва, че има някои външни забележки, но като цяло автомобилът е в прекрасно технически здраве.

Пробегът на бронираната лимузина в момента е 258 729 километра. Бронировката идва директно от завода, като това е един от общо 1465 екземпляра, произведени в историята.

Прочети още:
БГ пазар: Продават реплика на Lamborghini Reventon за 19 500 лв.!

Обявената към момента цена е 12 000 евро. Най-вероятно бившият служебен автомобил на Тодор Живков се намира все още в България, но продавачът казва, че може да я достави до всяка точка на света.

Под капака се крие 5.0-литров V8 двигател, чиято мощност в това изпълнение е 240 или 231 к.с. Теглото на автомобила е 2800 килограма.

Смята се, че освен Тодор Живков, и други важни партийни и държавни кадри са били возени в луксозния седан. За съжаление не знаем до кога S-класата е била на служба в НСО (преди това УБО) и кога е била свалена от регистрация, нито точно кой и кога се е возил в нея.

2 коментари

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

2 Коментари

 • Евмолп
  януари 19, 2021, 16:42

  Взимаш и ставаш прост като Тошо Галошо…

  Отговор
 • Plamen
  януари 18, 2021, 23:47

  Взимаш я и рак на джоба

  Отговор