728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Фейслифт за SEAT Ibiza

Производството на преработената SEAT Ibiza ще започне в завода в Марторел в Испания през третото тримесечие на 2021 г.

SEAT представи петото поколение на своя супермини Ibiza преди малко повече от четири години, така че е съвсем естествено, че субкомпактният хечбек получава актуализация в средата на жизнения си цикъл.

Версията преди фейслифт все още изглежда доста свежа, въпреки че е на пазара от началото на 2017 г., следователно SEAT не залага на особено много външни промени. Такива откриваме отпред, където дори базовият модел получава светодиоди за някои от функциите на фаровете, с възможност за избор на пълна LED функционалност като опция.

Влизайки в кабината, откриваме увеличен размера на информационно-развлекателната система, тъй като сега сензорният екран стандартно е с размери 8.25 инча. Опционално ще се предлага и по-голям 9.2-инчов дисплей.

Изцяло дигиталният 10.25-инчов дисплей на водача все още е на борда, а новият избор на тапицерии определено освежава интериора. По-скоро необичайно за фейслифт, 2021 Ibiza идва с промени в качеството на някои от материалите.

Прочети още:
Интересни резултати от новата порция тестове на Euro NCAP (видео)

Клиентите на Ibiza ще могат да избират от относително малка гама мотори. Тя започва с трицилиндровия 1.0 TSI с 95 к.с. и 175 Нм, насочени към колелата чрез петстепенна ръчна скоростна кутия. По-мощната конфигурация с мощност 110 к.с. и 200 Нм може да се поръча или с шестстепенна механична, или със седемстепенна DSG кутия с двоен съединител.

Двигателят с най-голяма мощност е 1.5 TSI, произвеждащ 150 к.с. и 250 Нм. Като алтернатива, пестеливият трицилиндров 1.0 TGI, работещ на сгъстен природен газ (CNG), ще се продава с шестстепенна ръчна трансмисия, която насочва 90 к.с. и 160 Нм към колелата.

Ibiza вече не се предлага с дизелови двигатели.

Производството на преработената SEAT Ibiza ще започне в завода в Марторел в Испания през третото тримесечие на 2021 г. Доставките на клиенти трябва да започнат или до края на годината, или в началото на 2022 г., съобщава Motor1.com.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *