728 x 90

Renault Scenic Vision е концепт за електрически кросоувър с водороден удължител на пробега

Renault пише нова глава в своята история с иновативен концептуален автомобил, който показва пътя и дава живот на визията на марката. Екстериорът му предвещава бъдещия изцяло електрически семеен автомобил на гамата Renault. Интериорът му кани пътниците в ново време, в бъдеще, където технологиите и иновациите ще направят света по-устойчив и по-екологичен. Концептуалният автомобил Scenic Vision

Renault пише нова глава в своята история с иновативен концептуален автомобил, който показва пътя и дава живот на визията на марката. Екстериорът му предвещава бъдещия изцяло електрически семеен автомобил на гамата Renault. Интериорът му кани пътниците в ново време, в бъдеще, където технологиите и иновациите ще направят света по-устойчив и по-екологичен.

Концептуалният автомобил Scenic Vision прокарва нов път към по-устойчива, по-безопасна и по-приобщаваща мобилност. Визионерски и изследователски, той дава живот на най-футуристичните технологии за декарбонизация днес и въплъщава трите стълба на стратегията за устойчиво развитие на Renault Group: околна среда, безопасност и приобщаване.

  • Неговите екодизайн и иновации на фронта на кръговата икономика – 70% рециклирани материали, включително няколко затворени кръга, и 95% рециклируеми материали – допринасят директно за запазването на ресурсите.
  • Неговото хибридно – електрическо и водородно – задвижване цели да намали времето, необходимо за възстановяване на енергия, както и въглеродния отпечатък на автомобила, включително батерията. Renault Scenic Vision е автомобил с нулеви емисии (от производство и употреба) и неговият въглероден отпечатък е със 75% по-нисък от този на конвенционален електрически автомобил.
  • Технологията в автомобила повишава безопасността на водача и пътниците, като намалява броя на произшествията с до 70%. Дизайнът на този концептуален автомобил също отразява намерението на екипите да създадат автомобил, който е уникален, достъпен и подходящ за всички.

Неговият хибриден електрически-водороден двигател отразява желанието на Renault да намери подходящо решение за всички възможни употреби и хвърля светлина върху много по-широка визия, една след 2030 г. Този дизайн проправя пътя към нови перспективи, този на света, в който автомобилите и хората споделят едно и също ценности за по-устойчива мобилност.

Технология H2-Tech: хибриден (електричество и водород) автомобил, оборудван с 16 кВ горивна клетка. Технологията H2-Tech е базирана на „range extender“, който позволява оборудването с два пъти по-лека батерия за същия пробег, като по този начин допринася за декарбонизация извън електрификацията на автомобила. Въпреки че това решение е визия за лек автомобил, Renault Group чрез Hyvia (съвместно предприятие с Plug Power) вече предлага H2 решения за лекотоварни автомобили.

Възползвайки се от съществуващи партньорства, този модел има въглероден отпечатък, който е 75% по-малък от този на електрически автомобил като Megane E-Tech electric. Неговата батерия е с до 60% по-малко въглеродна интензивност от еквивалентна батерия, благодарение на използването на затворени кръгове, нисковъглеродни източници на суровини и нисковъглеродна енергия за сглобяване и производство на батерията.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *