728 x 90

„Да дойде Главната Тиква“: Започват спешен ремонт по трасето през Искърското дефиле

На пътноподдържащата фирма, отговаряща за републиканските пътища в областта, е разпоредено да работи мобилизирано.

Започва ремонт на участъка Ребърково – Лютиброд – Зверино – Елисейна на второкласния път II-16. Отсечката е част от трасето през Искърското дефиле и е в окаяно състоние.

До 12 декември по отсечката преминаваше целият тежкотоварен трафик, пътуващ от Видин, Монтана и Враца към София и обратно, заради модернизацията на участъка от Е-79 между Ребърково и Лютидол.

След репортаж на bTV, в който шофьори се оплакаха от разбития път, АПИ анонсира спешен ремонт, който трябва да запълни дупките поне временно. Цитати от материала се тиражираха усилено в социалните мрежи.

„Аз пътувам всяка сутрин, пътят е станал невъзможен за минаване, отворили са се дупки, ежеминутно се пукат гуми, чупят се джанти. Това лично аз го приемам като заплаха за моя живот“, коментира един от интервюираните. „Да дойде главната Тиква да си ремонтира пътя (…). Къде е г-н Каскет? Да дойде, тук има виновни.“

Прочети още:
Столична община обеща да превърне 20 “кални точки” в зелени пространства

На пътноподдържащата фирма, отговаряща за републиканските пътища в областта, е разпоредено да работи мобилизирано, съобщават от АПИ, за да може максимално да се възползва от метеорологичните условия в момента и в кратък срок да се подобри експлоатационното състояние на трасето. За ремонт на отсечката прогнозно ще бъдат необходими около 340 000 лв. от бюджета на АПИ.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *