728 x 90

Строят нов мост над река Струма на пътя Благоевград – Покровник

8 са отворените оферти в откритата процедура за избор на изпълнител на строителния надзор при изграждането на нов мост над река Струма на път III-1006 Благоевград – Покровник.   Новият стоманобетонен мост ще бъде изграден на мястото на съществуващото аварирало съоръжение. На 24 октомври т. г. е подписан договорът с избрания след открита процедура по ЗОП изпълнител

8 са отворените оферти в откритата процедура за избор на изпълнител на строителния надзор при изграждането на нов мост над река Струма на път III-1006 Благоевград – Покровник.  

Новият стоманобетонен мост ще бъде изграден на мястото на съществуващото аварирало съоръжение. На 24 октомври т. г. е подписан договорът с избрания след открита процедура по ЗОП изпълнител за проектиране и строителство на съоръжението – ДЗЗД „МОСТ ПОКРОВНИК“, в което участват „Грома Холд“ ЕООД и „ПЪТПРОЕКТ“ ЕООД. Срокът за изготвяне и предаване на техническия проект е 90 календарни дни, разделен в три междинни етапа.

Срокът за разрушаване на съществуващото и изграждане на ново съоръжение е 300 календарни дни, който започва от откриване на строителната площадка с подписване на протокол 2А.

Мостът над река Струма на третокласния път III-1006 Благоевград – Покровник е в аварийно състояние. От обилните валежи в средата на декември м. г. и придошлите води на р. Струма са подкопани устоите на моста. Поради това е забранено движението по него. Трафикът преминава по обходен маршрут: по път III-106 Благоевград – Зелендол – път III-1061 Зелендол – Покровник – път III-1006 Благоевград – Покровник.

Прогнозната стойност за изпълнение обществената на поръчката е 254 016 лв. без ДДС.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт