728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Продават рядко Porsche бивша собственост на Марадона

Към залеза на футболната си кариера, Диего Армандо Марадона изкарва един сезон в испанския гранд Севиля. За 26 мача в тима той се разписва едва пет пъти, но точно по това време се сдобива с един рядък автомобил. Пълното название на колата е Porsche 911 Type 964 Carrera 2 Convertible Works Turbo Look (WTL) като

Към залеза на футболната си кариера, Диего Армандо Марадона изкарва един сезон в испанския гранд Севиля. За 26 мача в тима той се разписва едва пет пъти, но точно по това време се сдобива с един рядък автомобил.

Пълното название на колата е Porsche 911 Type 964 Carrera 2 Convertible Works Turbo Look (WTL) като конкретният екземпляр е произведен през 1992 година. От модела са направени по-малко от 1800 бройки.

По това време откритият автомобил е един от най-бързите кабриолети на планетата със своята максимална скорост от 260 км/ч. С тази кола Марадона редовно ходи на тренировки и мачове.

В една от най-любопитните случки, Марадона не спира на червен светофар в центъра на Севиля и профучава със скорост, за която се казва, че е близо до 180 км/ч. За негово нещастие, веднага след това го спира полицейски патрул.

Точно този рядък и известен автомобил ще бъде продаден. Това ще се случи по време на аукциона Bonhams Les Grand Marques Du Monde à Paris Sale, който ще се проведе в Париж през март.

Една от уникалните характеристики на колата е, че миксира визия в стил 911 Turbo с 3.6-литров атмосферен мотор. Освен това, 911-ката е една от малкото открити версии на модела през тези години.

Прочети още:
250 км/ч не са проблем за Audi A6 2.7T V6 от 2000 година (видео)

Под задния капак се крият около 250 к.с., които се изпращат до задните колела посредством ръчна скоростна кутия. Неофициално се говори, че Марадона доста често натиска здраво поршето.

Сегашните собственици на колата казват, че тя е в напълно оригинално състояние. Интересно е да се отбележи, че това далеч не е колекционерска машина, стояла само в гараж. В момента километражът показва 120 000 километра пробег.

Предполага се, че спортният кабриолет с потекло ще се продаде за между 150 и 200 хиляди евро.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *