728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

И Квебек планира забрана за продажба на нови коли с ДВГ от 2035 година

Само часове след засега неофициалния анонс, че Великобритания възнамерява да преустанови продажбата на чисто нови коли с бензинови и дизелови двигатели от 2030 година, подобна, но малко по-мека мярка обяви и Квебек. Канадската провинция, която е втора по население в страната, заяви в понеделник, че ще забрани продажбата на нови леки автомобили, задвижвани с двигател

Само часове след засега неофициалния анонс, че Великобритания възнамерява да преустанови продажбата на чисто нови коли с бензинови и дизелови двигатели от 2030 година, подобна, но малко по-мека мярка обяви и Квебек.

Канадската провинция, която е втора по население в страната, заяви в понеделник, че ще забрани продажбата на нови леки автомобили, задвижвани с двигател с вътрешно горене от 2035 г., обяви Reuters.

Регионът се присъедини към Калифорния и други, като обяви стъпки за преминаване към електрически превозни средства и намаляване на емисиите на парникови газове.

Квебек обяви забраната като част от план в размер на 6.7 милиарда канадски долара (5.1 милиарда щатски долара) в продължение на пет години, който трябва да помогне постигне целта за намаляване на парниковите газове с 37.5% до 2030 г. в сравнение с нивата от 1990 г.,

Брайън Кингстън, президент на Асоциацията на канадските производители на превозни средства, реагирайки от Twitter в понеделник на съобщението, заяви: „Потребителите се нуждаят от повече подкрепа за закупуване на нови превозни средства с нулеви вредни емисии, а не забрани за превозни средства с вътрешно горене.“

Канадският министър-председател Джъстин Трюдо обеща мащабни мерки за борба с изменението на климата и стимулиране на икономическия растеж, включително да направи автомобилите с нулеви емисии по-достъпни и да инвестира в зарядни станции в цялата страна.

Докато пандемията от коронавирус е принудила либералния лидер да се съсредоточи повече върху спешната помощ, за да помогне на бизнеса и хората да преодолеят спада, правителството се е ангажирало с нулеви нулеви емисии до 2050 г. и се очаква да започне да отделя инвестиции във фискална актуализация преди Коледа и отделен бюджет в началото на следващата година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *