728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Великобритания забранява новите дизелови и бензинови коли от 2030 г.

Очаква се обаче министрите да запазят по-малко строгата мярка от 2035 г. да се прекрати продажбата на хибридни автомобили.

Продажбата на нови бензинови и дизелови автомобили във Великобритания ще бъде забранена в рамките на само едно десетилетие от сега. Засега това е само предварителна информация, но се очаква Борис Джонсън да обяви тази седмица новината официално.

През февруари премиерът заяви, че предлага забраната за продажбата на нови бензинови и дизелови автомобили да се издърпа от 2040 на 2035 година. Сега, по информация на The Financial Times, се очаква Джонсън да издърпа датата още веднъж до 2030 г. в опит да даде тласък на пазара на електрически автомобили на Острова.

Очаква се обаче министрите да запазят по-малко строгата мярка от 2035 г. да се прекрати продажбата на хибридни автомобили, които се захранват от микс от електрически мотори и традиционни двигатели.

Прочети още:
X5 остава най-продаваният модел на BMW в България

Въпреки че продажбите на електрически автомобили нарастват силно, те все още са под 7% от всички нови превозни средства, закупени в Обединеното кралство през миналия месец.

В момента една на четири чисто нови продадени коли във Великобритания притежава някаква форма на електрификация. Очаква се официализирането на решението от Джонсън по-късно тази седмица да ускори допълнително реализацията на този тип автомобили.

Междувременно, след демонизирането на продажбите на дизелови автомобили в Европа, СО2 емисиите продължават да растат за трета поредна година в голяма част от страните на континента.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *