728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Проучване: В България превъртали километражите най-малко, най-често на коли BMW

Вярвате или не, България уж се представя много по-добре от държави като Румъния и Латвия.

Превъртането на километража на автомобил втора ръка е подсъдимо в някои страни, една от които е Германия. Именно от там пък идва огромна част от употребяваните коли в България, като публична тайна е, че почти всички те не пристигат с реалния си пробег у нас.

Разбира се, това касае не само колите внос от Германия – същото, може би в различен процент, може да се каже за импорта от пазари като Италия, Швейцария, Австрия и други. Но каква част от колите в действителност не е с реалния си пробег?

Според ново проучване, относително малка. Сайтът CarVertical, който предлага справка за автомобили втора ръка по VIN номер, излезе със задълбочен анализ за пазарите, в които функционира – общо 15 страни от Европа и света, между които и България.

Наличните данни от платформата показват, че България би трябвало да е един от най-малко манипулируемите пазари за автомобили втора ръка. Едва 2.99% от внесените употребявани машини у нас не са с реалния си пробег – разбира се, това е по информация от CarVertical. На първо място в класирането е Румъния с 11.5%.

Вижте процента на коли с превъртян километраж според изследването на CarVertical в различните държави:

Интересна е и статистиката, която обобщава кои марки и модели автомобили най-често попадат под манипулации на пробега. Може би не е изненадващ фактът, че най-често сред изследваните държави превъртяни километражи имат автомобилите BMW, като Серия 7 е на върха в това отношение.

След луксозната лимузина попада Х5, а на трето място е Серия 5. Първите шест модела в това отношение са производство на BMW, а веднага след тях се подреждат Audi A6, Volkswagen Touareg и Audi A5.

Вижте пълните данни от проучването на CarVertical на този линк.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *