728 x 90

И Плевен се сдоби с 14 нови електробуса и зарядни станции за тях

Община Плевен съобщи за нови 14 електробуса и също толкова зарядни станции за тях, които са били доставени предсрочно в град Плевен по проект „Утвърждаване на екологосъобразния обществен транспорт в Плевен”. Проектът се реализира от Община Плевен в партньорство с общинското дружество „Тролейбусен транспорт” – Плевен. Експлоатацията на новите превозни средства ще се оптимизира чрез интегрирането

Община Плевен съобщи за нови 14 електробуса и също толкова зарядни станции за тях, които са били доставени предсрочно в град Плевен по проект „Утвърждаване на екологосъобразния обществен транспорт в Плевен”. Проектът се реализира от Община Плевен в партньорство с общинското дружество „Тролейбусен транспорт” – Плевен.

Експлоатацията на новите превозни средства ще се оптимизира чрез интегрирането им към съществуващите интелигентни и екологично чисти транспортни системи на масовия градски обществен транспорт на гр. Плевен. Електробусите ще обслужват линии предимно в Индустриалната зона на Плевен.

Зареждането на батериите, чиято гаранция от производителя е 8 години, ще става през нощта от 00.00 до 04.00 часа, едно зареждане ще гарантира две работни смени, или около 300 км пробег. Напълно климатизираните електробуси разполагат с 32 седящи и 27 правостоящи места и обособена зона за майки с колички и трудноподвижни хора. Достъпът до тях е улеснен благодарение на механична рампа и система за накланяне.

Прочети още:
Утре (9 август) започва ремонт на нова отсечка от Околовръстния път на Пловдив

В момента се извършва монтаж на зарядните станции – 6 на новото тролейбусно депо, а останалите – на терена на старото депо, срокът е три месеца. До завършване на дейността и определяне на линиите на електробусите те ще бъдат включени в обслужването на тролейбусните маршрути в града.

Припомняме, че само преди няколко дни с нова доставка на електробуси се похвали и София.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *