Нови електробуси сменят дизеловите автобуси по линия № 74 в София

Столична община обяви, че от днес по линия № 74, свързваща Централна гара с кв. „Манастирски ливади“, се движат 10 нови електробуса. Превозните средства са от най-високия екологичен клас, нископодови и климатизирани, разполагат с обособени места за хора с физически увреждания, видеонаблюдение и възможност за зареждане на мобилни устройства. Доставката на новите превозни средства е част от Програмата

Столична община обяви, че от днес по линия № 74, свързваща Централна гара с кв. „Манастирски ливади“, се движат 10 нови електробуса. Превозните средства са от най-високия екологичен клас, нископодови и климатизирани, разполагат с обособени места за хора с физически увреждания, видеонаблюдение и възможност за зареждане на мобилни устройства. Доставката на новите превозни средства е част от Програмата за модернизация на градския транспорт и подобряване качеството на атмосферния въздух.

Новите 30 нископодови бързозарядни електробуса и 10 броя нови зарядни станции са закупени по проект „Изпълнение на дейности за подобряване качеството на атмосферния въздух в Столична община чрез закупуване и доставка на електрически превозни средства за шосеен транспорт – електрически автобуси и тролейбуси“ по Оперативна програма “Околна среда 2014 – 2020 г.”, осъществяван с подкрепата на Кохезионния фонд на Европейския съюз.

Прочети още:
Започна ремонт на 87 км от пътя Благоевград - Кулата

Част от новозакупените 30 електробуса вече се движат по линии № 6 и № 60. Предстои да бъдат пуснати нови електоробуси и по линия № 73.

Маршрут на електробусна линия № 74

Маршрутът, по който се движат превозните средства от линия №74, е следният: начална спирка  „Бул. Княгиня Мария-Луиза“, бул. „Христо Ботев“, бул. „Сливница“, ул. „Опълченска“, бул. „Ген Скобелев“, „Руски паметник“, бул. „Ген Тотлебен“, бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов“, бул. „Петко Ю. Тодоров“, бул. „Гоце Делчев“ , ул. „Костенски водопад“, бул. „Тодор Каблешков“, ул. „Луи Айер“. Електробусите ще спират на всички съществуващи до момента спирки с изключение на спирките  „Ж.к „Гоце Делчев“.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget