728 x 90

Opel Mokka Black: Не идва в черно. Наистина!

  Opel лансира специален модел Mokka Black – което не означава, че компактният SUV е боядисан в черно. Напротив, единственият наличен цвят е Volcano Grey. И така, дали моделът е по-черен от другите? Жокер: не. Opel предлага Mokka като специален модел, наречен Black, и автоматично в съзнанието ни изниква образът на автомобил, който Батман използва за

  Opel лансира специален модел Mokka Black – което не означава, че компактният SUV е боядисан в черно. Напротив, единственият наличен цвят е Volcano Grey. И така, дали моделът е по-черен от другите? Жокер: не.

  Opel предлага Mokka като специален модел, наречен Black, и автоматично в съзнанието ни изниква образът на автомобил, който Батман използва за излет на пикник със семейството си. Но две обстоятелства спукват този мисловен експеримент като черен балон на слънце: първо, Батман няма семейство и второ, специалният модел Black не е черен, а сив. По-точно, вулканично сив – цвят, запазен изключително за този модел. 

  И така, как в Opel са стигнали до името „Black“? В края на краищата обикновената Mokka може да бъде конфигурирана много по-черна от специалното издание. За него дъщерното дружество на Stellantis предоставя на клиентите съвсем ограничени възможности за персонализация. Което е разбираемо, защото в противен случай специалният лимитиран статут би могъл да отпадне напълно.

  Ако наистина си падате по „Black“, трябва да изберете модела GS. Защото той може да бъде максимално потъмнен.

  И така, значи, тук решаващи са детайлите? Не. Всички черни елементи на оборудването, като решетката Vizor, линията с подписа около страничните прозорци, покрива, корпусите на огледалата, седалките, облицовката на тавана и джантите, се предлагат и за другите изпълнения на Mokka. Всъщност само лаковото покритие е ексклузивно за специалното издание Black. И то е сиво.

  Прочети още:
  Dacia пусна нова модифиация на Sandero: Stepway Extreme

  Ценово предимство от около 2000 евро

  Разбира се, обозначението всъщност е само етикет за определено оборудване на автомобила с ценово предимство. Съпоставимо оборудваната Mokka GS струва с около 2000 евро повече. Серийно Mokka Black се предлага с 18-цолови джанти, голямата мултимедийна система, паркпилот с камера за заден ход и предупреждение за мъртва зона за общо 30 760 евро (в Германия). А обявеното от Opel лимитиране не се отнася за броя произведени единици, а за (неуточнен) период от време.

  Единствената ексклузивна характеристика на специалното издание е цветът „вулканично сиво“  

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

  Най-нови

  AUTOCLUB.BG във Facebook

  Facebook Pagelike Widget

  Спорт