728 x 90

Opel Corsa с обновено лице и повече електрическа мощ

  Opel обновява Corsa в средата на нейния продуктов живот. Сега моделът носи новото марково лице. Освен очевидното, компанията от Рюселсхайм е вкарала в малкия автомобил нови технологии от асортимента на Stellantis.  Corsa впечатлява с обновения си дизайн, включващ характерното лице на марката – Opel Vizor отпред и надпис Opel в средата на задната част на

  Opel обновява Corsa в средата на нейния продуктов живот. Сега моделът носи новото марково лице. Освен очевидното, компанията от Рюселсхайм е вкарала в малкия автомобил нови технологии от асортимента на Stellantis.

   Corsa впечатлява с обновения си дизайн, включващ характерното лице на марката – Opel Vizor отпред и надпис Opel в средата на задната част на капака. Съвременни технологии гарантират сигурно и спокойно шофиране. Като опция се предлага напълно дигитален кокпит, базиран на Snapdragon Cockpit от Qualcomm Technologies с нов, интуитивен инфотейнмънт и до 10-инчов цветен сензорен екран. Матричната светлинна система Intelli-Lux LED без отблясъци, която Corsa въведе в сегмента на малките автомобили през 2019 г., е още по-добра и по-прецизна – разполагаща с 14 LED елемента. Най-новата интерпретация на бестселъра сред малките автомобили може да се похвали с иновативни технологии под предния капак. 

  Електрическата версия Corsa Electric разполага с повече мощност и подобрена батерия, позволяваща пробег до 402 километра според WLTP. Corsa е първият модел на Opel, който ще се доставя като хибрид с 48-волтова система. На клиентите се предлага широк избор от задвижвания – от чисто електрически с батерии до хибридни плюс високоефективни двигатели с вътрешно горене, – уникален  асортимент за сегмента.


  „Opel Corsa е бестселър повече от 40 години. През последните две години моделът е най-продаваният малък автомобил в Германия, а през 2021 г. и най-продаваната кола като цяло във Великобритания. За нас този успех е потвърждение за добрата ни работа и ни дава допълнителна мотивация да бъдем още по-добри занапред. Новата Corsa е още по-модерна, още по-емоционална и по-добра. Със зашеметяващ дизайн, най-съвременни технологии от по-високи сегменти и нова електрическа и хибридна технология без локални емисии ние искаме да вдъхновим клиентите и да им покажем какво могат да очакват от един малък автомобил днес,” каза изпълнителният директор на Opel Флориан Хютел.


  Corsa носи лицето на марката Opel Vizor

  Дизайнът на Opel Corsa е дързък и изчистен от излишни украшения, с хармонични пропорции и прецизност в детайлите. Дизайнерите са направили бестселъра в сегмента на малките автомобили по-модерен и още по-стилен. Най-впечатляващата и отличителна черта е характерният Opel Vizor, лицето на марката Opel. Черна „козирка“ покрива предната част на Corsa и интегрира решетката на автомобила, LED фаровете и централното лого със светкавицата на Opel. В зависимост от нивото на оборудване логото на марката отпред и отзад е представено в привличащо вниманието черно или матово сатенено сребристо. Отворите за въздух в долната част на предната броня са по-големи и по-изпъкнали от преди.

  Погледната отстрани, новата Corsa впечатлява с характерните си, изчистени линии. Надписът за модела в задната част е разположен в центъра на капака на багажника. За първи път в цветовата гама на Corsa е включен цветът Grafik Grey, който ще отличава модела от всички останали.

  Нов интериорен дизайн, интуитивно управление на функциите 

  Corsa предлага модерна атмосфера и усещане за комфорт в интериора, както и  множество нови функции. Ново оформление са получили седалките, различни са скоростният лост и воланът. Визуален и технологичен акцентът е опционалният напълно дигитален кокпит с нова инфо-развлекателна система. Интегрираната платформа Snapdragon Cockpit от Qualcomm Technologies разполага с подобрена графика, мултимедия, компютърно управление и изкуствен интелект, за да осигури по-интегрирана, контекстуално осведомена и постоянно адаптивна система, ориентирана към предпочитанията и нуждите на водача и неговите спътници.

  Както и при разработката на най-новото поколение на Astra, тук е приложен принципът „Detox to the max“, т.е. изчистен дизайн, без излишни утежняващи елементи: навигационната система предлага свързани услуги, разпознаване на естествена реч „Здравей, Opel“ и безжични актуализации на софтуера. Дисплеите в 10-инчовия цветен сензорен екран на навигационната и мултимедийна система и в информационния дисплей за водача са още по-ясни и контрастни, така че цялата важна информация да може да се види за части от секундата. За първи път в този модел смартфони, съвместими с Apple CarPlay и Android Auto, са свързани към мултимедийните системи на автомобила и се зареждат безжично.

  Intelli-Lux LED матрични светлини с 14 LED елемента

  През 2019 г. Corsa направи иновациите в светлинната техника достъпни за сегмента на малките автомобили с адаптивните матрични светлини Intelli-Lux LED® без отблясъци. Инженерите работят постоянно върху по-нататъшното им усъвършенстване и новата Corsa се възползва от това. Общо 14 вместо осем индивидуално управляеми LED елемента осигуряват ярко като на стадион осветяване при шофиране, което дава възможност за „изрязване“ на другите участници в движението още по-прецизно от преди.

  Множество най-съвременни системи за подпомагане правят шофирането и маневрирането сигурно и прецизно. Corsa разполага с нова панорамна камера за обратно виждане с висока разделителна способност, адаптивен круиз контрол и ограничител на скоростта, както и с предупреждение за опасност от челен сблъсък с автоматично аварийно спиране и разпознаване на пешеходци.

  Opel Corsa Electric с подобрена батерия и пробег

  Opel планира да стане изцяло електрическа марка в Европа до 2028 г. Досега са електрифицирани 12 модела от гамата. Corsa е пионерът в демократизирането на батерийно-електрическите задвижвания в портфолиото на Opel. През 2020 г. Corsa-e спечели „Златен волан“. Напълно електрическото шофиране с Corsa е без локални емисии – както в ежедневието, така и при пътувания за удоволствие и почивки. Новата Corsa Electric вдига летвата на по-високо ниво: с по-голям избор, повече мощност, подобрена батерия и по-дълъг пробег.

  Corsa Electric ще се предлага с две опции за електрическо задвижване. Бестселърът в сегмента на малките автомобили ще разполага със 100 кВт/136 к.с. и пробег до 357 километра, както и със 115 кВт/156 к.с. и до 402 километра пробег според WLTP. С електрическата си батерия и 260 нютонметра въртящ момент Corsa Electric е не само високоефективна, но гарантира и удоволствие от шофирането. Когато Corsa Electric трябва да се зареди, това ще става бързо – от 20 до 80 процента от общия капацитет само за 30 минути.


  За първи път Opel предлага на клиентите и хибридна версия на Corsa с 48-волтова система. Двигателите със 74 кВт/100 к.с. и 100 кВт/136 к.с. се комбинират с нова автоматична скоростна кутия с два съединителя. В бъдеще те ще допълнят широката гама от икономични варианти на задвижване – от високоефективни двигатели с вътрешно горене до изцяло електрическата Corsa Electric, като по този начин ще продължат плана за електрификация на марката.

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

  Най-нови

  AUTOCLUB.BG във Facebook

  Facebook Pagelike Widget

  Спорт