728 x 90

Opel Astra Sports Tourer Electric – първото електрическо комби от Германия

Opel отваря нова глава в историята си с модел Astra: базираният в Рюселсхайм автомобилен производител показа първите изображения на новия Opel Astra Electric. Така марката със слеткавица „Blitz“ на логото си обяви първата изцяло електрическа серийна Astra в десетилетната история на един от най-успешните модели-бестселър в компактния клас. Едновременно с електрическия автомобил с пет врати,

Opel отваря нова глава в историята си с модел Astra: базираният в Рюселсхайм автомобилен производител показа първите изображения на новия Opel Astra Electric. Така марката със слеткавица „Blitz“ на логото си обяви първата изцяло електрическа серийна Astra в десетилетната история на един от най-успешните модели-бестселър в компактния клас. Едновременно с електрическия автомобил с пет врати, богатата на традиции германска марка представя и новия Opel Astra Sports Tourer Electric, първото изцяло електрическо комби произведено от германски бранд.

Новите Opel Astra Electric и Opel Astra Sports Tourer Electric ще «наектрелизират» клиентите. Както всички варианти на Astra, те не само впечатляват със своя дързък и изчистен от излишни елементи дизайн, но и с динамиката и комфорта при шофирането. Новата Astra Electric гарантира мобилност без отделяне на вредни емисии в атмосферата. Електрическият мотор осигурява 115 kW/156 к.с. и мощните 270 нютонметра максимален въртящ момент – и двата стартиращи от първото докосване на педала на газта, осигурявайки бързо потегляне и убедително ускорение на автомобила. И докато много други електрически автомобили са ограничени с развиване на максимална скорост до 150-160 км/ч, новата Astra Electric е със 170 км/ч. В зависимост от предпочитанията за шофиране водачите на Astra Electric могат да избират между три режима – Eco, Normal и Sport.

Енергията се съхранява в 54 kWh литиево-йонна батерия. 102-те батерийни клетки са разположени в 17 модула и гарантират, че новият Opel Astra Electric може да измине до 416 км обхват в съответствие с WLTP. Инженерите на марката отдадоха голямо значение на ефективното разработване и избор на батерия и успяха да осигурят максимално ниво на пробег. Новата Astra Electric изисква само 12,7 кВч електроенергия на 100 километра, което я прави не само перфектното, ефективно превозно средство за ежедневна употреба, но и идеален спътник, който спестява време при по-дълги пътувания – като модел с пет врати или като комби Sports Tourer. За зареждане на електрическата Astra е необходимо съвсем кратък период от време – до 80 % от капацитета на батерията са нужни около 30 минути (станция за бързо зареждане с постоянен ток от 100 кВ). Модеълт е оборудван с трифазно 11 кВ зарядно за стенна кутия.

Батериите са разположени така че да не се губи място в купето и да се осигури пълно удобство за пътниците и възможност за разполагане на багаж. Дори и в положение с вдигнати задни седалки, Astra Sports Tourer Electric предлага с 516 литра багажно пространство, а със сгънати – капацитетът нараства до 1 553 литра. Друго предимство е ниското разположение на батерията, което осигурява на Astra Electric и Astra Sports Tourer Electric стабилна и солидна позиция на пътя, типична черта за Opel.

Новият Opel Astra Electric гарантира комфорт и динамично усещане при шофиране. С дързък и изчистен от излишни елементи дизайн, изцяло електрическият модел носи лицето на марката Opel Vizor и спортен дизайн на предната броня, наличен във всяко ниво на оборудване. Друго, което привлича вниманието, са стандартните 18-цолови алуминиеви джанти с диамантено или изцяло черно покритие.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *