Поскъпване на винетките няма да има, по-скоро ще има поевтиняване, обеща държавата

Цените на винетните стикери в България няма да се увеличават. Това обеща министърът на регионалното развитие и благоустройството и вицепремиер Гроздан Караджов в телевизионно интервю в неделя сутрин. Напротив, цената на винетките е възможно да бъде намалена. „Винетките в момента плащат две трети от цялата сума, събрана от тази система – тол, плюс винетки. Това

Цените на винетните стикери в България няма да се увеличават. Това обеща министърът на регионалното развитие и благоустройството и вицепремиер Гроздан Караджов в телевизионно интервю в неделя сутрин. Напротив, цената на винетките е възможно да бъде намалена.

„Винетките в момента плащат две трети от цялата сума, събрана от тази система – тол, плюс винетки. Това не е честно, във всички останали европейски страни две трети от събраните суми се плащат от тежкотоварните превози“, обясни Караджов в интервюто.

Според министъра финансирането на родната пътна инфраструктура е било доста дисбалансирано през последните години, като това е била и причината за тежкото състояние на някои от второстепенните участъци.

Прочети още:
215 километра пътища в област Пловдив са предвидени за реконструкция и проектиране тази година

„Това, че с нулев обхват са били всички второкласни пътища в България, е причината в момента те да са абсолютно помлени и да не приличат на нищо.“

Най-зле според Караджов е положението в района на Видин, където министърът е направил обиколка през последните дни. „Минах през горски пътища, по които няма нищо, не знам как тези хора пътуват до най-близкия град, нямаше и обхват на мобилните мрежи.“ Още през лятото обаче предстои началото на изграждане на пътища в региона и ремонт на стари такива.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *