728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Сервизна акция за чисто новия Mercedes S-Class

Засегнати по първоначални данни са около 1400 бройки от 2021 моделна година на S-Class.

Дори и автомобилите от най-висшия ешелон не са имунизирани срещу производствени дефекти. Доказателството за това идва от последното поколение Mercedes-Benz S-Class, което вече се нуждае от сервизна акция.

Business Insider съобщава, че вътрешните кормилни щанги на предната ос са виновникът за кампанията. В най-лошия сценарий, дефектът с накрайниците може да доведе до сериозни проблеми с управлението.

Собствениците се приканват да си уговорят среща с местния сервиз на Mercedes, за да проверят вътрешните щанги и да ги подменят, ако е необходимо, безплатно.

Засегнати по първоначални данни са около 1400 бройки от 2021 моделна година на S-Class. Публикацията твърди, че при производството са поставени накрайници от други модели на Mercedes, които не отговарят на изискванията на седана.

Поради високото си тегло и специфична кормилна рейка, S-Class използва кормилни накрайници, които не се залагат при много други автомобили от марката.

Прочети още:
Появи се новата Honda HR-V - скоро идва и в Европа

От Щутгарт коментират, че дефектът не произлиза от асемблирането на автомобила в завода в Зинделфинген, където за производството на новия модел бяха инвестирани близо 730 милиона евро.

Вместо това, Mercedes посочва, част от кормилния механизъм идва като готова сглобка от външен доставчик и именно там е допусната производствената грешка. Това, посочва Motor1.com, отново доказва, че нивото на производство е равно на качеството на най-слабия компонент от системата.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *