728 x 90

Москвич се връща на поточната линия другата седмица, руснаците планирали собствена EV платформа

Заводът Москвич ще започне сглобяването на автомобили следващата седмица, каза кметът на Москва Сергей Собянин в интервю за РИА Новости. „Следващата година се надявам заводът вече да достигне параметрите на обема на работа, сравними с периода, когато Renault беше там. И след две или три години планираме да пуснем наша собствена платформа, руската платформа за

Заводът Москвич ще започне сглобяването на автомобили следващата седмица, каза кметът на Москва Сергей Собянин в интервю за РИА Новости. „Следващата година се надявам заводът вече да достигне параметрите на обема на работа, сравними с периода, когато Renault беше там. И след две или три години планираме да пуснем наша собствена платформа, руската платформа за електрически превозни средства“, допълни кметът.

Без да навлиза в реални детайли, столичният кмет казва още, че след напускането на много чужди инвеститори голяма част от освободените бизнес ниши са заети от местни предприемачи. През май френският автомобилен производител Renault предаде завода Renault Russia на управлението в Москва. Името на предприятието бе променено на Москвич. Компанията планира да произведе четири кросоувъра, включително един електрически, и седан.

Ден преди това Росстандарт съобщи, че заводът на Москвич е сертифицирал два модела кросоувъри. Москвич 3 е версия на китайския JAC JS4. Моделът ще бъде оборудван с бензинови двигатели: атмосферни и компресорни с мощност съответно 109 и 150 конски сили. Москвич 3e ще бъде копие на електрическия JAC iEVs4. Този модел е оборудван с електрически мотор с мощност 68 конски сили и тягова батерия с капацитет 187 Ah. Пробегът на електромобила с едно зареждане е 410 км или поне така съобщава производителя.

Прочети още:
BMW съветва - задръжте стария си автомобил, не купувайте задължително нов

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *