Mercedes Concept EQG е концептуален електрически G-Class с 4 електромотора

Моментът най-накрая дойде. Електрифицираният път на Mercedes-Benz неминуемо означаваше, че рано или късно ще видим електрическа G-Class. Превозното средство, което виждате тук, не е това, което ще можете да купите от шоурумите на марката в бъдеще, но е доста близо до финалния продукт. Mercedes го нарича Concept EQG – почти серийна версия на предстоящата EQG

Моментът най-накрая дойде. Електрифицираният път на Mercedes-Benz неминуемо означаваше, че рано или късно ще видим електрическа G-Class. Превозното средство, което виждате тук, не е това, което ще можете да купите от шоурумите на марката в бъдеще, но е доста близо до финалния продукт. Mercedes го нарича Concept EQG – почти серийна версия на предстоящата EQG и визия за това каква ще бъде електрифицираната G-класа.

Със сигурност моделът прилича на G-класа и пуристите ще се радват да разберат, че той трябва да бъде също толкова подходящ за офроуд. За база все още се използва рама шаси, което е в комбинация с независимо окачване отпред и с цяла ос отзад.

Mercedes все още не е готов да сподели подробности като конски сили или пробег, но от компанията казват, че тази концепция използва четири електрически двигателя, монтирани близо до колелата. Всеки двигател може да работи независимо, за да даде на EQG „уникални характеристики на шофиране“. Задвижващият механизъм разполага и с двустепенна скоростна кутия, която по същество ви осигурява по-прецизен контрол на въртящия момент при офроуд преминаване.

Прочети още:
BMW M4 CSL: 550 к.с., 1625 кг, 0-100 за 3.7 секунди и технологии от моторните спортове

Като концепция, която е почти готова за производство, EQG ще получи някои минимални промени преди да се качи на поточната линия. Няма времеви рамки за пазарния старт, но Mercedes обещава, че преди пускането си моделът ще премине същите офроуд като всички предишни поколение на G-Class до момента.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *