728 x 90

Mercedes EQS от Brabus – 7 процента по-голям пробег при 140 км/ч

Mercedes EQS още фабрично е един от най-аеродинамичните автомобили в света. Чрез мащабни сравнителни измервания в аеродинамичния тунел беше установено, че външните компоненти на Brabus подобряват коефициента на обтекаемост с огромните 7,2 процента! Намалената стойност на Сх понижава съпротивлението при движение. Това има положителен ефект върху пробега, който се увеличава средно със 7,0 процента при

Mercedes EQS още фабрично е един от най-аеродинамичните автомобили в света. Чрез мащабни сравнителни измервания в аеродинамичния тунел беше установено, че външните компоненти на Brabus подобряват коефициента на обтекаемост с огромните 7,2 процента! Намалената стойност на Сх понижава съпротивлението при движение. Това има положителен ефект върху пробега, който се увеличава средно със 7,0 процента при скорости между 100 и 140 км/ч благодарение на оптимизираната аеродинамика.

Лицето на EQS е станало още по-динамично благодарение на предния спойлер на Brabus. Карбоновият ръб на престилката не само намалява стойността на Сх, но и минимизира повдигането на предния мост с изтеглени нагоре външни издутини. Разбира се, това подобрява и стабилността при шофиране с високи скорости. Карбоновите панели за страничните отвори за въздух в предната броня допринасят за по-отличителна физиономия – но и насочват въздушния поток още по-ефикасно към радиаторите и предните спирачки.

Прочети още:
Задава се M-модел на BMW с електромотори на всички колела

Специално изработените джанти от лека сплав Brabus Monoblock, които се предлагат в различни дизайни с диаметър до 22 цола, играят решаваща роля за още по-вълнуващия външен вид на електрически задвижвания луксозен седан.

Както за всички автомобили на Mercedes-Benz, Brabus предлага множество индивидуални опции за усъвършенстване на интериора на EQS, включително особено ексклузивния салон от фина кожа Brabus.

Източник: AMS.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *