728 x 90

От Германия: Трима служители на Mercedes са откраднали стотици двигатели и трансмисии

Тези дни от Щутгарт се появи една доста странна и трудно обяснима новина. В продължение на повече от две години трима служители на централния завод на Mercedes са работили по схема за кражби на двигатели и трансмисии и последващата им продажба. От началото на 2020 година досега те са откраднали и продали поне 100 двигателя

Тези дни от Щутгарт се появи една доста странна и трудно обяснима новина. В продължение на повече от две години трима служители на централния завод на Mercedes са работили по схема за кражби на двигатели и трансмисии и последващата им продажба. От началото на 2020 година досега те са откраднали и продали поне 100 двигателя с вътрешно горене и минимум 500 трансмисии.

Двама от извършителите – служители на компанията на възраст 52 и 57 години, са арестувани на 16 август, а 36-годишният им съучастник, също служител на Mercedes, е изчезнал и обявен за издирване. При претърсване на домовете на тримата в Щутгарт, Швебиш Хал и Еслинген са намерени неопровержими доказателства за участието им в престъпната схема.

През 2021 година бяха заловени служители на Mercedes в завода в Зинделфинген, които са участвали в кражбата на управляващи електронни устройства, фарове и емблеми, а вредата за компанията беше оценена на стотици хиляди евро.

Източник: AMS.bg

3 коментари

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

3 Коментари

 • Kuman
  август 26, 2022, 23:14

  Вредата за компанията била стотици хиляди евро за 2 години. Голяма работа! Това са две-три коли. Бълха ги ухапала. А компанията колко си присвоява всекидневно от труда на 145 000 работници само в Германия? Милиони евро – всеки ден!

  Отговор
 • Toni
  август 26, 2022, 19:50

  Краде се в цял цвят, но и ги хващат и крадците получават заслуженото.

  Отговор
 • Едуард Петров
  август 26, 2022, 18:43

  Жалко е да четеш такива новини от Сърцето на ЕС – Германия! А голяма част от българите сме на мнение, че, едва ли не, само У НАС се краде! Ето, вижте, че не само у нас и в Русия се краде!

  Отговор