728 x 90

Alpina: Ограничителите на скоростта ще навредят на продажбите ни

Обществото в Германия обсъжда въвеждането на доста по-стриктни ограничители на максималната скорост на движение на автомобилите. В допълнение на тази идея се говори и за премахване на отсечките от Аутобана, на които няма ограничение на скоростта по закон. Босът на Alpina, Андреас Бовенсипен, смята, че това ще рефлектира сериозно върху продажбите на спортни автомобили на

Обществото в Германия обсъжда въвеждането на доста по-стриктни ограничители на максималната скорост на движение на автомобилите. В допълнение на тази идея се говори и за премахване на отсечките от Аутобана, на които няма ограничение на скоростта по закон.

Босът на Alpina, Андреас Бовенсипен, смята, че това ще рефлектира сериозно върху продажбите на спортни автомобили на местния пазар. Директен удар ще получи и Alpina, смята ръководителят, който говори за Which Car.

Обяснението е просто. Клиентите, които се оглеждат за автомобил като Alpina, най-вероятно биха се отказали изобщо от покупката на кола, ако нямат възможност да се движат с висока скорост по магистралата.

Съществува и друго интересно последствие, поне според Бовенсипен. Ако максималната позволена скорост е по-ниска, производителите ще инвестират много по-малко в разработката на окачвания, тъй като просто няма да има необходимост от толкова прецизни механизми.

Същото щяло да се случи и с технологиите на пазара за гуми – по-ниската скорост няма да налага много високи стандарти, от което отново ще страда крайният потребител.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт