728 x 90

Alpina официално стана част от BMW Group

BMW Group приветства ново допълнение към своето портфолио, присъединявайки марката Alpina като част от компанията. BMW Group ще запази правата върху марката Alpina – внасяйки още по-голямо разнообразие в собствената си гама от луксозни автомобили. BMW AG и ALPINA Burkard Bovensiepen GmbH + Co. KG постигнаха споразумение в този смисъл, което ще осигури дългосрочното бъдеще

BMW Group приветства ново допълнение към своето портфолио, присъединявайки марката Alpina като част от компанията. BMW Group ще запази правата върху марката Alpina – внасяйки още по-голямо разнообразие в собствената си гама от луксозни автомобили. BMW AG и ALPINA Burkard Bovensiepen GmbH + Co. KG постигнаха споразумение в този смисъл, което ще осигури дългосрочното бъдеще на марката Alpina.

Сключването на сделката все още е предмет на различни отлагателни условия – по-специално одобрение от отговорните антитръстови органи. Дългогодишното споразумение за сътрудничество, което беше удължено с още пет години в края на 2020 г., изтича на 31 декември 2025 г. Двете страни са се споразумели да не разкриват никакви финансови подробности. Няма да се придобиват акции на дружеството.

Повече от половин век BMW и производителят на малки серии от Бухлое, край Мюнхен, изграждат тясно сътрудничество, основано на най-високо ниво на доверие. Сега трансформацията на автомобилната индустрия навлиза в нова глава.

Андреас Бовензипен, съуправляващ директор на Alpina Burkard Bovensiepen GmbH + Co. KG, обяснява: „Отрано разпознахме предизвикателствата пред автомобилната индустрия и сега определяме правилния курс за Alpina и за нашата семейна фирма BOVENSIEPEN. Това бележи началото на нова глава. Както марката Alpina, така и нашата компания са изключително желани. Взехме съзнателно решение да не продаваме Alpina на нито един производител, защото BMW и Alpina работят заедно и си имат доверие от десетилетия. Ето защо е правилното решение от стратегическа гледна точка марката Alpina да бъде управлявана от BMW Group в бъдеще.”

Сътрудничеството ще продължи – но под различна форма: Компанията, собственост на семейство Bovensiepen, ще продължи да използва своя инженерен опит в разработването, производството и продажбата на автомобили BMW Alpina в рамките на съществуващото сътрудничество до края на 2025 г. То се изразява в това BMW автомобили с базови спецификации да получават обширни модификации от екипа на Alpina – включително на двигателя и трансмисията, както и шасито, аеродинамиката и вътрешното оборудване. Автомобилите BMW Alpina се сглобяват предварително на производствените линии на BMW преди окончателното сглобяване на превозните средства, което се извършва в работилници в Бухлое, включително индивидуални интериори, изградени по спецификации на клиента.

Бизнесът със сервизно обслужване, резервни части и аксесоари за съществуващото и наследено портфолио от превозни средства BMW Alpina ще продължи на местоположението в Бухлое в дългосрочен план. Няма да има промени в съществуващото следпродажбено сътрудничество. Като част от стратегическото сътрудничество между двете компании, ще има по-нататъшно разширяване на съществуващия бизнес с развойни услуги за BMW извън Buchloe. Бизнесът с вино, който също е част от семейната фирма, няма да бъде засегнат.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт