728 x 90

Alpina няма намерение да доработва колите на BMW с предно предаване

Alpina няма никакво желание да се замесва с моделите на BMW, които са базирани на платформата с предно предаване UKL. Това става ясно от интервю на боса на фирмата пред Motoring. „Не, това не е в нашия план," казва Андреас Бовенсипен. "Разходите за разработка са много високи и все още се повишават с новите правила

Alpina няма никакво желание да се замесва с моделите на BMW, които са базирани на платформата с предно предаване UKL. Това става ясно от интервю на боса на фирмата пред Motoring.

„Не, това не е в нашия план," казва Андреас Бовенсипен. "Разходите за разработка са много високи и все още се повишават с новите правила за емисиите. Така че за нас е по-добре да останем с редовите двигатели и ZF скоростна кутия," допълва той.

На практика, едно от основните препятствия пред Alpina са скоростните кутии Aisin, които моделите с предно предаване използват. Те биха представлявали допълнителен разход, тъй като до момента не са били доработвани от специалистите на компанията.

Освен това, BMW моделите с предно предаване са доста по-нишови, което би направило печалбата в тези компактни сегменти доста по-трудна.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт