728 x 90

Tesla ще гони рекорд на Нюрбургринг, Нико Розберг се предложи за пилот

    След като Porsche Taycan постави рекорд за електрически 4-местен автомобил на Нюрбургринг, Tesla реши да вземе нещата в свои ръце. Чрез Twitter калифорнийската компания обяви, че скоро ще бъде на немската писта свое най-добро постижение. Към този момент обаче не е ясно какъв точно рекорд ще гони Tesla – такъв за време или такъв за

    След като Porsche Taycan постави рекорд за електрически 4-местен автомобил на Нюрбургринг, Tesla реши да вземе нещата в свои ръце. Чрез Twitter калифорнийската компания обяви, че скоро ще бъде на немската писта свое най-добро постижение.

    Към този момент обаче не е ясно какъв точно рекорд ще гони Tesla – такъв за време или такъв за издръжливост. Хора от пистата коментираха, че не са получили запитване за резервация на цялото трасе, което почти задължително изключва първия вариант.

    Интересното обаче е, че в Twitter комуникация Нико Розберг се свърза с Илон Мъск, предлагайки се за пилот на новото начинание. Мъск бързо отговори, че идеята е добра, но дали между двамата е протекла допълнителна комуникация засега не знаем.

    Бившият шампион от Формула 1 е известен с афинитета си към "зелените" коли. Той дори инвестира в надпреварата Formula E.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт