728 x 90

Alpina B3 Touring има 462 к.с. и място за цялото семейство

Определено една от най-вълнуващите премиери на тазгодишния салон във Франкфурт дойде от Alpina. Производителят, който базира колите си на BMW, представи новото поколение B3, засега във версия комби. B3 Touring разполага с 3.0-литров турбо бензинов мотор, който познаваме от моделите на баварската фирма. Той е значително преработен и сега може да предложи мощност от 462

Определено една от най-вълнуващите премиери на тазгодишния салон във Франкфурт дойде от Alpina. Производителят, който базира колите си на BMW, представи новото поколение B3, засега във версия комби.

B3 Touring разполага с 3.0-литров турбо бензинов мотор, който познаваме от моделите на баварската фирма. Той е значително преработен и сега може да предложи мощност от 462 к.с. и 700 Нм въртящ момент.

Тягата преминава през ъпгрейдната 8-степенна автоматична скоростна кутия и достига по-динамично настроена 4х4 система. На задната ос е поставен и диференциал с ограничено приплъзване.

Засега, за жалост, липсват данни за ускорението на комбито, но Alpina казва, че то може да развие над 300 км/ч. Разходът на гориво възлиза на 11.1 литра на 100 км, базирано на цикъла WLTP.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт