728 x 90

Хот хечът Toyota GR Yaris ще дебютира през януари

Toyota обяви официално, че дебютът на спортният GR Yaris ще се състои по време на 2020 Tokyo Auto Salon, който ще се проведе между 10 и 12 януари следващата година. Първоначалните планове на фирмата бяха да извади горещия хеч на рали "Австралия", но природните бедствия на континента възпрепятстваха идеята. Сега премиерата се мести в Япония, където

Toyota обяви официално, че дебютът на спортният GR Yaris ще се състои по време на 2020 Tokyo Auto Salon, който ще се проведе между 10 и 12 януари следващата година.

Първоначалните планове на фирмата бяха да извади горещия хеч на рали "Австралия", но природните бедствия на континента възпрепятстваха идеята.

Сега премиерата се мести в Япония, където GR Yaris ще влезе в продажба най-първо. Смята се, че задвижването ще бъде поверено на 1.8-литров турбо мотор, който не е изключено да работи с 4х4 система.

Краткото тийзър видео на модела също подсказва за два задвижващи моста.

Засега не е ясно дали GR Yaris ще има характера на сериен автомобил или на лимитирана серия по подобие на предишния Yaris GRMN, който беше ограничен до 400 бройки в Европа.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт