728 x 90

Новият FIAT 500e – 118 к.с. и 320 км с едно зареждане

Нова ера за FIAT 500 – малкият градски модел получи нова електрическа версия, която е изградена от нулата върху чисто нова платформа за електромобили. Возилото ще се сглобява в Торино и ще се продава едновременно със сегашното поколение на 500 във версиите му с двигател с вътрешно горене. Дизайнът на новия 500 продължава идеите, които

Нова ера за FIAT 500 – малкият градски модел получи нова електрическа версия, която е изградена от нулата върху чисто нова платформа за електромобили.

Возилото ще се сглобява в Торино и ще се продава едновременно със сегашното поколение на 500 във версиите му с двигател с вътрешно горене.

Дизайнът на новия 500 продължава идеите, които предшественика зададе, но формите са още по-красноречиви отпреди. Впечатление правят фаровете, които се разделят на две части – една в бронята и една в предния капак.

Задвижването е поверено на електромотор и 42-кВч батерия. Мощността е 118 к.с., достатъчни за спринт от място до 100 км/ч за 9 секунди, а пробегът с едно зареждане е 320 км по стандарта WLTP.

Моделът вече може да се поръчва в Европа, като първо наличен ще бъде специален модел с цена от 37 500 евро. От него ще бъдат сглобени 500 бройки, а след това ще се присътпи към продажба и на регулярните модели.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *