728 x 90

Alpina D3 S е неофициалното дизелово М3 комби

Тунинг фирмата Alpina показа своята първа версия на новото поколение BMW 3-Series през октомври миналата година. Сега немците са готови и с най-мощната си дизелова разработка върху модела. Тя носи името DS 3 и се позиционира няколко стъпки над заводския M340d на баварската марка. 3.0-литровият дизелов мотор вече генерира 350 к.с. и въртящ момент от

Тунинг фирмата Alpina показа своята първа версия на новото поколение BMW 3-Series през октомври миналата година. Сега немците са готови и с най-мощната си дизелова разработка върху модела.

Тя носи името DS 3 и се позиционира няколко стъпки над заводския M340d на баварската марка. 3.0-литровият дизелов мотор вече генерира 350 к.с. и въртящ момент от 730 Нм.

Това позволява ускорението от място до 100 км/ч да отнема не повече от 4.6 секунди при версията седан, което, в интерес на истината, е идентично число с това на стандартния M340d.

Добрата новина е, че моделът от Alpina ще може да се поръчва както като седан, така и като по-практично комби. При него спринтът от покой до 100 км/ч отнема 0.2 секунди, а максималната скорост е 270 км/ч срещу 273 км/ч за седана.

Поръчки за DS 3 вече се приемат като доставките ще стартират от ноември месец тази година. Цените в Германия започват от 70 500 евро за седана и 71 900 евро за комбито.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт