728 x 90

McLaren превръща LT в суб-бранд

С 675LT, McLaren върна в употреба индекса LT за своите специални разработки. За последно името се поставяше на легендарния F1 GTR LT, като съкращението идва от Longtail (дълга опашка). Сега става ясно, че британците обмислят дали да не превърнат LT в суб-бранд, който да се фокусира върху най-мощните и пригодни едновременно за писта и обществени

С 675LT, McLaren върна в употреба индекса LT за своите специални разработки. За последно името се поставяше на легендарния F1 GTR LT, като съкращението идва от Longtail (дълга опашка).

Сега става ясно, че британците обмислят дали да не превърнат LT в суб-бранд, който да се фокусира върху най-мощните и пригодни едновременно за писта и обществени пътища автомобили.

Засега няма точен времеви план кога това ще се случи, но проектът е част от мащабния план 2022 на фирмата. От тази гледна точка, ако получи зелена светлина, LT подразделението ще се появи най-вероятно в края на сегашното десетилетие.

McLaren планира да извади около 15 нови модела и модификации в следващите шест години. Най-интересният от тях ще бъде изцяло електрическа кола.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт