728 x 90

McLaren Artura e V6 хибридна суперкола с 671 к.с. и 800 Нм

Artura използва 3.0-литров V6 двигател, който сам по себе си произвежда 577 к.с. и 584 Нм въртящ момент.

McLaren показа първия си широкосериен хибриден автомобил – той носи името Artura и ще се продава срещу поне 225 000 долара. Моделът е доста мощен и бърз и се очаква да се превърне в новия бестселър за бранда.

Artura използва 3.0-литров V6 двигател, който сам по себе си произвежда 577 к.с. и 584 Нм въртящ момент. Т.нар. E-Motor се разполага в корпуса на трансмисията и добавя 94 к.с. и 225 Нм. Системната мощност възлиза на 671 к.с. и 804 Нм въртящ момент.

Единствената трансмисия, която McLaren ще предлага, е 8-степенен автоматик с два съединителя. Благодарение на нея и на ефективното си задвижване, Artura ускорява от място до 100 км/ч за три секунди.

Artira е плъг-ин хибрид. Това означава, че суперколата може да измине известно разстояние изцяло на електрическа енергия. В случая става дума за пробег от около 30 километра, благодарение на 7.4-кВч батерия.

Artura е първият нов модел на McLaren, който е разработен на новата платформа McLaren Carbon Lightweight Architecture. Тази архитектура позволява вграждането на електрифицирани задвижващи агрегати.

Именно новата платформа, подпомагана от олекотената конструкция на суперколата, позволяват теглото на Artura да остане малко под 1.5 тона. Автомобилът идва оборудван стандартно с доста екстри за този сегмент, включително адаптивен круиз контрол, Apple CarPlay и Android Auto, както и куп асистиращи системи.

На борда има още и изцяло нова телеметрия, която може да се използва на писта. Специален режим Variable Drift Control пък ще улеснява дрифтирането в контролирана среда.

Продажбите стартират от тази пролет. Както стана дума, цените започват от 225 000 долара, като клиентите ще могат да изберат от три нива на оборудване – Performance, TechLux и Vision.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт