728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

McLaren 765LT Spider има 765 к.с. и тежи 1388 килограма

Точно като купето, McLaren планира да произведе 765 екземпляра от най-мощния си кабриолет до момента.

Подобно на гръмотевична буря по време на лятна разходка в кабриолет, McLaren току-що представи най-мощния си суперкар с отворен покрив досега. 765LT Spider следва доказаната формула на купе версията, смесвайки мощен силов агрегат с леко тяло и кабина, вдъхновена от автомобилния спорт.

Автомобилният производител обещава, че кабриолетът ще предлага същите нива на структурна твърдост като 765LT Coupe и това е станало възможно с добавянето на едва 49 килограма допълнително тегло, главно от прибиращия се твърд покрив и придружаващия го работен механизъм. В сравнение със 720S Spider, 765LT Spider е с около 80 кг по-лек при 1388 кг общо тегло, съобщава Motor1.com.

Електрически управляваният твърд покрив е компонент от въглеродни влакна, който може да се сгъне само за 11 секунди при скорости до 50 километра в час. McLaren с гордост обявява, че здравината и твърдостта на конструкцията на суперколата са толкова високи, че не е необходимо допълнително укрепване на купето. Структурни опори от въглеродни влакна в задната част на автомобила осигуряват защита срещу преобръщане.

Прочети още:
Dacia Jogger е най-евтиният 7-местен автомобил в Европа

Мощността идва от изпитания 4.0-литров V8 двигател с двойно турбо на McLaren със 765 конски сили и въртящ момент от 800 Нютон метра. Той е свързан с автоматична скоростна кутия, която сега има ревизирани предавателни отношения за 15% по-бърза смяна на предавките в сравнение със 720S Spider.

Производителят на суперавтомобили казва, че ускорението от 0 до 100 км/ч отнема само 2.8 секунди, докато спринтът на четвърт миля отнема 10 секунди. Максималната скорост се оценява на 330 км/ч, но по-важното е, че McLaren казва, че 765LT Spider е най-бързият кабриолет LT модел на пистата, която някога е разработвал.

„Разработихме 765LT Spider, за да бъде автомобил без компромиси, с толкова вълнуващо и възнаграждаващо шофиране, колкото и версията купе,“ обяснява Джеймс Уорнър, главен инженер в McLaren.

Точно като купето, McLaren планира да произведе 765 екземпляра от най-мощния си кабриолет до момента. Производството през 2021 г. вече е разпродадено на начална цена от 310 500 паунда.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *