728 x 90

Новият Citroen C5 ще остане верен на концепта Cxperience

Citroen C5 е един от най-старите модели на пазара в момента – актуалният автомобил излезе през 2007 година, като скоро ще стане на точно 10 години. За радост, французите готвят негов наследник, който ще се появи на хоризонта през 2018 година. По информация на AutoExpress, машината няма да заложи на класическа седан каросерия, а ще

Citroen C5 е един от най-старите модели на пазара в момента – актуалният автомобил излезе през 2007 година, като скоро ще стане на точно 10 години.

За радост, французите готвят негов наследник, който ще се появи на хоризонта през 2018 година. По информация на AutoExpress, машината няма да заложи на класическа седан каросерия, а ще бъде оформен като по-спортен фастбек.

Голяма част от дизайнерските идеи ще бъдат взети от концепта Cxperience, който дебютира по време на изложението в Париж по-рано тази година.

Става дума най-вече за цялостната форма на тялото, както и основните линии. Голяма част от нетрадиционните решения и аеродинамични елементи ще отпаднат, но връзката между студията и серийния модел ще бъде очевидна.

В историята ще остане нервното окачване на DS5, тъй като C5 ще заложи на нова технология, за която бе загатнато с концепта на C4 Cactus. Новият C5 ще се базира на платформата EMP2 на PSA.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт